Турнето на Black Sabbath се провали, Ozzy вилнее с приятели


Турнето на Black Sabbath се провали, Ozzy вилнее с приятели

4134

И все пак турнето по случай реюниъна на Блек Сабат (Black Sabbath) няма да се състои.

Причината за това е не толкова отказът на оригиналния барабанист Bill Ward да се изяви заедно със своите колеги, а фактът, че лечението на китариста Тони Айоми (Tony Iommi) навлиза в интензивен стадий, пояснява Reuters.

Както MySound.bg извести, майсторът на рифове бе диагностициран с рак. Малко по-късно пък дръмърът обяви, че няма да се присъедини към реформираната банда, а и да участва в записите на новия албум, докато не подпише договор"който да зачита достойнството и уважението, което заслужавам".

Вместо цялата формация, само фронтменът Ози Осбърн (Ozzy Osbourne) ще се вихри по сцените на анонсираните вече дати, заедно с банда, обявена като Friends. Част от нея са китаристите Слаш (Slash) и предишният струнен агент от бенда на Ози - Зак Уайлд (Zakk Wylde), както и автентичният басист на Блек Сабат - Гийзър Бътлър (Geezer Butler).

Единствената място, на което легендарните бирмингамски рокаджии ще свирят в първоначален лайн-ъп (неясно засега с кого на барабаните), е фестивалът Download. Прочутият фестивал отбелязва 10-годишен юбилей от 8 до 10 юни, а Блек Сабат са хедлайнъри в последния ден.

Обиколката на Ози и Ко. стартира от Hartwall Arena, Хелзинки, на 23 май, завършва на популярния фест Rockwave в Атина на 1 юли.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички