Емоционален сет от DJ Deekline в клуб Mixtape 5


Емоционален сет от DJ Deekline в клуб Mixtape 5

2254

Слуша ли ти се нещо по-раздвижено, разчупено и енергично?

Топли ритми, въплътени в електронен звук - брейкбийт, дъбстеп, буути (booty)(cещай се), а защо не и малко джънгъл, примерно? Ако името Ник Ананд (Nick Annand) не ти говори нищо, то много вероятно е да си чувал артистичния му псевдоним - Дийклайн (Deekline). Британецът, който дърпа юздите на цели шест лейбъла на острова (Sludge, Hot Cakes, Jungle Cakes, Booty Breaks, Rat Records и Giant Pussy Records) отново беше тук, за да ни повесели с музиката си, както го е правил много пъти преди това.

В побелялата ни родина го води неугасващата страст към сноуборда. Много му се кефи и минава насам да покара - идеален повод FingerLickin Management, Breakalicious, Camp Sessions, бар "Петък" и клуб Mixtape 5 да му свирнат за едно парти. На драго сърце споделя, че в BG-то му се получават едни от най-динамичните участия. Миналата година, заедно с друго колоритно име от клубното меню - Ед Соло (Ed Solo), мериха сили в Mixtape 5 на есенния си гастрол у нас. Тогава приятелският им дуел бе ръководен от MC Darisson – лице, което неведнъж или два пъти е фигурирало в сметките на буути краля. Името на Дийклайн от своя страна неизменно се свързва, както с това на Еди, така също и с Wizard, с втория от които си партнират в електронния бранш дълги години.

Домакин на снощния сешън на англичанина, както лесно може да се предположи, отново бе столичният клуб Mixtape 5. Седмица преди събитието бе обявен конкурс за рисунки с облика на диджея, в който най-талантливите получиха възможност да вложат градивни творчески умения и по този начин да си спечелят покана за колоритното парти.

Нощта се очертаваше да бъде дълга и с много настроение, а Harry Up от Breakalicious вече привличаше внимание с ритмичния си сет. Плахо, но сигурно пространството пред него се изпълни, благоприятствайки покачването на купонджийския дух. Загрявката продължи на високи обороти с всеки следващ трак. Така дойде ред на "чичо Ники", който застъпи на пулта около 02.00 часа.

Публиката много му се израдва, но какъвто си е странник, той не й обърна особено внимание и запази сериозното си изражение. Веднага започна с хитовото си парче "Deekline & Ed Solo - Always RIP", което звучи жестоко със силния бас! Първоначално беше подготвил по-лек брейкбийт, като постепенно премина към надграждане. Между траковете правеше по един пронизващ скреч и отново безизразно продължаваше да миксира в своя свят. Чухме ремикс на Snap – "I’ve Got The Power" и заедно пяхме "Bad boys, bad boys. Whatcha gonna do, whatcha gonna do when they come for you?", също ремиксирана и още по-зарибяваща. Сетът придоби значително по-динамичен стил, но гостът запази присъщата си невъзмутимост и не трепна. Това обаче не попречи на добрата атмосфера и ни най-малко не отне от духа на партито. Напротив. Поставени на фона на Nero - "Crush On You (Knife Party Remix)" и още редица нови и стари заглавия, всички присъстващи представляваха един жизнен организъм, поглъщащ музиката като фаст фууд.

Последното, на което се насладихме, беше известната "King Оf Тhe Bongo", с която Дийклайн маркира края на тазвечершното си гостуване. Наскоро съвместно с Ед Соло, издадоха "Gimme", първи сингъл от техния предстоящ албум "Bounce n Shake" за Rat Records, който се очаква да бъде реализиран по-късно през годината.

Sava от Camp Sessions беше последният, който да покаже умения. Какво ли не бе подготвило това момче! Отстрани изглеждаше сякаш си прави джогинга зад пулта. Изключително разнообразен и басов сет, контакт с публиката, зареждащо сценично поведение, усмивки... Гледайте и се учетe. Савата го може.

След успеха тази вечер в най-близко бъдеще Camp Sessions обещават да поканят още прогресивни имена от музикалната електронна сцена.

Очаквайте ги.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички