Непреходното според Luca Turilli в Картини от една изложба


Непреходното според Luca Turilli в Картини от една изложба

3796

"The Infinite Wonders Of Creation" на Лука Турили (Luca Turilli) ще бъде представен в "Картини от една изложба" по програма "Хоризонт" на БНР довечера.

Воденото от Сергей Шишов предаване за концептуални албуми се излъчва всяка събота след новините в 21.00 ч.

Италианският музикант е добре познат у нас като соло китарист, композитор и съосновател на групата Rhapsody. С третия си самостоятелен проект "The Infinite Wonders Of Creation" ("Безкрайните чудеса на сътворението"), той завършва своята епична трилогия, първите две части от която вече звучаха в "Картини от една изложба".


Трилогията започва през 1999 с проекта "King If The Nordic Twilight", последван от "Prophet Of The Last Eclipse" (2002), и двата с впечатляващи позиции в класациите на Германия, Италия, Холандия и други европейски страни.

В тези албуми темите са посветени на фентъзи истории от миналото и бъдещето, и това кара Лука да се насочи към създаването на музикална визия на настоящето, за да завърши трилогията.

"The Infinite Wonders Of Creation" е своеобразна опера, посветена на Майката Природа. В творбата са включени широк кръг от теми: за живота и смъртта, доброто и злото, вечното и преходното.

Има и редица нововъведения в музикален план – певицата Bridget Fogle става водеща заедно с титуляра Olaf Hayar, засилва се присъствието на оркестъра, а самият Турили изпълнява и партиите на клавишните инструменти.

В проекта участват солисти, хор и симфоничен оркестър.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички