Приятели на Пламен Ставрев ще пеят благотворително в негова памет


Приятели на Пламен Ставрев ще пеят благотворително в негова памет

4314

Цял куп популярни български изпълнители са потвърдили участие в благотворителния концерт в памет на Пламен Ставрев.

Както MySound.bg съобщи, незабравимият бургаски музикант напусна този свят преждевременно в навечерието на Коледа.

Концертът е насрочен в Дом на културата "Лукойл Нефтохим" от 18.30 часа на 29 февруари, сряда. Тони Димитрова, Стефан Корадов, Светослав Михайлов, Росен Сеновски, Петър Генчев и Стамен Чолаков - приятели на покойния бард, основаха наскоро фондация на негово име.

Водещ на благотворителната изява ще бъде един от най-близките приятели на Ставрев на сцената – Тони Димитрова, а сред участниците се открояват имената на Стефан Диомов, 5-е сезона, Пейо Пантелеев, Ваня Костова, Жан Шейтанов, Боян Михайлов, Йордан Караджов, Гриша Трифонов, група Горещ пясък, Галя Ичеренска, Бончо Гроздев, Димитър Атанасов, дует Бургас и други.

Общо 19 изпълнения ще бъдат включени в програмата на концерта, в началото на който ще бъде обявен и благотворителен търг за една от седемте китари на  бургаския блусмен. Струнният инструмент, закупен от Германия, е електрически и е бил по-рядко използван от Пламен Ставрев. Дарителската кампания за китарата ще стартира още в началото на проявата и ще продължи до нейния край. Инструментът ще бъде на сцената през цялото време.
 
"Пламен премина през живота с достойнство и с неповторимия си дрезгав глас отвори не дупка, а кратер в душите на всички нас. Затова го обичаме толкова много и правим всичко това", споделя с нескрита емоция Тони Димитрова.

Журналистът Петър Генчев заявява, че всичко това се прави със знанието и пълното одобрение на семейството на Пламен. Неотложни ангажименти са попречили на победителя в първото българско издание на музикалното риалити шоу X Factor Pафи Бохосян също да се изяви на концерта, но въпреки това младият бургаски изпълнител е призовал многобройните си фенове чрез своята страница във Фейсбук да подкрепят и посетят събитието.

Колегите на Ставрев от формация Горещ пясък Светльо Михайлов и РосенСеновски споделят, че желаещите да се присъединят към инициативата са били повече, отколкото могат да бъдат включени в нея.

Всички музиканти и организатори, прегърнали идеята, участват напълно безвъзмездно и доброволно в концерта, средствата от който ще отидат в помощ на семейството на барда. Освен неговите приятели зад инициативата стоят още община Бургас, "Протехника Евент" и хотел "България".

Общината поема хонорарите на изпълнителите, които ще отидат в новоучредената фондация.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички