Българската песен за Евровизия 2012 ясна днес


Българската песен за Евровизия 2012 ясна днес

5338

Коя песен ще представи България на конкурса "Евровизия" 2012, ще стане ясно от 20. 30 ч. днес.

Както MySound.bg писа, финалът е в зала 1 на НДК, а БНТ, БНТ Свят и БГ радио ще го предават на живо. Водещи ще са Милена Николова - Миленита, Александър Сано-Среброто и Драго Драганов.

Академията и зрителите на БНТ избраха финалистите на 14 януари, когато 22-та полуфиналисти се състезаваха за "оцеляване" и 12 от тях се класираха за големия финал.

Това са:

- ДесиСлава (Dеss) - Love Is Alive (вот на Академията)

- Софи Маринова - Love Unlimited (вот на зрителите)

- New 5 - Chance For Better Life

- Ивайло Колев feat. Хипнотик - Searching For The Words

- Стелияна Христова - Пътят

- Симона Сиванио - Eternal

- Go Week - The Way You See The World

- Цветелин Атанасов - Елвиса feat. DZ - Love Goes Around

- Тодор Гаджалов - Still Love You

- Светозар Христов - Keep Me Down

- Рене Ранев - Alone

- Вяра Панталеева - Вяра

Според информацията на организаторите от БНТ, шоуто ще бъде "безпрецедентно", а при представянето на отделните участници ще бъде използвана новата технология 3D mapping - метод, чрез който се прожектира върху неравна повърхност. Разликата с добре познатото "плоско" прожектиране върху дисплей, водна повърхност, сгради и т.н. е в доста по-живото представяне на картината чрез триизмерната визия. Над 100 предварително подготвени графики ще засияят върху декора в зала 1 на НДК довечера.

Родните изпълнители, които ще се изяват на заключителния концерт, са Васил Найденов, Графа, група Те, Нели Рангелова, Елица Тодорова и Стоян Янкулов-Стунджи и балет Дива. За първи път българската "Евровизия" събира у нас и четирима от конкурентите на бъдещия ни избраник за Баку. Специално за събитието пристигат Солуна Сомей от Дания, Кърт Калея от Малта, Иви Адаму от Кипър и сексапилната Anggun от Франция, която ще изпълни парчето "Echo (You And I)".

Вотът на зрителите и Академията ще определи песента, която ще представя България на финалите в Баку на 26 май. Телефоните за гласуване ще бъдат отворени веднага след приключването на изпълнението на последната - дванайсета, конкурсна песен. За всяка песен ще може да се гласува от един телефон само с един есемес.

Поп-фолк певицата ДесиСлава получи подкрепа от Бой Джордж (Boy George), който представи родната изпълнителка на феновете си в Twitter и Facebook, подкрепяйки я в песенната надпревара.

"В моята песен "Love Is Alive" се пее за любов, това са войните на любовта, аз съм тяхната царица. Всеки, който отива на война, трябва да се бронира малко – ние ще се борим за любов, не за територии", обяснява изпълнителката.

 "Развълнуван съм и ми е много любопитно какъв ще бъде развоят на събитията. Надявам се зрителите да харесат моето изпълнение и да ме подкрепят, ще дам всичко от себе си", категоричен е Тодор Гаджалов.

"Спокойна съм, защото имам до себе си страхотни приятели. Преди да изляза на сцената със сигурност ще усещам притеснение и напрежение, но това е нормално. Чувствам се сигурна. Сръбската песен "Молитва" и "Never Let You Go" на Дима Билан (Dima Bilan) също са балади, но това не им попречи да спечелят "Евровизия", казва Стелияна.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички