Софи Маринова ще представя България на конкурса Евровизия 2012


Софи Маринова ще представя България на конкурса Евровизия 2012

2557

Софи Маринова ще представя България на конкурса "Евровизия" 2012.

Песента на изпълнителката "Love Unlimited" бе избрана за победител във финала на "Българската песен в Евровизия" 2012.

Надпреварата се състоя в зала 1 на НДК на 29 февруари.

Вотът на публиката и  21-членният състав на Академията определиха именно "Love Unlimited" - етно с поп елементи, да представи страната ни в международния конкурс, който ще се проведе в Азербайджан тази година. Маринова събра 12 точки, подкрепена с 6 910 есемеса.

 "Помислих си, че пак ще ме излъжат и родата не е купила достатъчно ваучери, за да гласуват. Много съм щастлива. Искам да благодаря на сина ми Лоренцо. Той каза: "Мамо, Господ е с теб", бяха първите думи на Софи.

Песента "Love Unlimited", композирана от Ясен Козев и Крум Георгиев, се отличи с това, че в нея Софи казва на няколко езика "Обичам те". Самата певица пък сподели, че от това мелодията печели, защото "като чуе всеки фразата на своя език, ще гласува за нас в Азербайджан".

Маринова се пребори с конкуренцията на още 22 групи и изпълнители за честта да се яви на финала в Баку в края на май. Тя спечели в оспорвана битка с ДесиСлава, Вяра Панталеева, Цветелин Атанасов Елвиса ft Dz,Стелияна Христова, Тодор Гаджалов, Светозар Христов, Рене Ранев, Симона Сиванио, Ивайло Колев ft. Хипнотик и формациите New 5 и Go Week, които бяха преките й съперници на финала.

На второ място бе класирана ДесиСлава с  10 точки и 3 730 есемеса.

Това е трето участие на Ромcкия славей, както наричат София Маринова Каменова, на "Евровизия", но първата й самостоятелна изява. Поп-фолк изпълнителката се представи в дует със Слави Трифонов през 2005 и с Устата през 2007.  

Крайното класиране:

1. Софи Маринова - "Love Unlimited"
2. ДесиCлава (Dess) - "Love Is Alive"
3. New 5 - "Chance For Better Life"
4. Ивайло Колев ft. Хипнотик - "Searching For The Words"
5. Стелияна Христова - "Пътят"
6. Go Week - "The Way You See The World"
7. Цветелин Атанасов-Елвиса ft. DZ - "Love Goes Around"
8. Симона Сиванио - "Eternal"
9. Тодор Гаджалов - "Still Love You"
10. Светозар Христов - "Keep Me Down"
11. Вяра Панталеева - "Вяра"
12. Рене Ранев - "Alone"

На шоуто в НДК пяха Васил Найденов, Владимир Ампов–Графа, Нели Рангелова, Елица Тодорова и Стоян Янкулов-Стунджи, Те, Иван Иванов. Балет Дива, Ангун от Франция, Иви Адаму от Кипър, Кърт Калея от Малта и датчанката Солуна Самей също бяха част от спектакъла.

Финалът, излъчен директно от БНТ, БНТ Свят и БГ радио, е завършек на дълъг селекционен процес, който започна с потвърждението на участието в "Евровизия" 2012 в БНТ. Това се случи още на 25 август 2011, а България бе една от първите страни, заявили участие в конкурса.

Водещи на шоуто бяха Александър Сано-Среброто, Драго Драганов и Милена Николова-Миленита, която пожела: "Дано спечели песента, която е най-адекватна и най-интересна".

"Обичайте се и изберете най-достойното изпълнение", прикани от сцената  Васил Найденов.

Официалното мото на конкурса в Баку е "Light Your Fire!" ("Запали своя огън") и е свързано с другото название на Азербайджан - Страната на огъня.Първият полуфинал на 57-о издание на "Евровизия" ще се проведе 22 май, вторият - на 24 май, а финалът е на 26 май.

Елдар Гасимов и Нигяр Джамал (Ell и Nikki) осигуриха домакинството на страната, побеждавайки миналата година в песенната надпревара с изпълнението "Running Scared".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички