Торнадото Red Hot Chili Peppers вилня в Милано, да се стяга София


Торнадото Red Hot Chili Peppers вилня в Милано, да се стяга София

3869

Ред Хот Чили Пепърс (Red Hot Chili Peppers) разклатиха Милано с мегашоу оная вечер.

Концертът бе част от световното турне на бандата по представяне на новия ѝ албум "I’m With You", стартирало през август 2011. Една от неговите дати е и дългоочакваното първо шоу на култовите калифорнийци у нас. Както MySound.bg вече извести, Антъни Кийдис (Anthony Kiedis) и Ко. ще свирят на столичния стадион "Георги Аспарухов" от 20.00 ч. на 1 септември по покана на "София Мюзик Ентърпрайсис".

Стадионът Mediolanum Forum в Милано бе разтресен от здрав рок. Публиката беше наелектризирана до крайност и избухна още с интрото на откриващата песен. И когато фронтменът запя първите строфи на "Monarchy Оf Roses": "The crimson tide is flowing thru/ your fingers as you sleep", публиката го последва в пълен синхрон.

RHCP са известни с това, че се раздават до край на всяко шоу и концертите им са предизвикателство за публиката. В програмата им винаги присъства импровизация на соло китариста, свързана със следващата песен или друга изненада за феновете. Китарното соло на това турне се изпълнява от Джош Клингхофер (Josh Klinghoffer), който официално се присъедини към формацията преди около година. Преди това Джош е свирил с "чушките" на някои от миналите им турнета. Музикантът очевидно се чувства добре като част групата, защото на концерта в Милано изненадата за публиката беше точно от него. Той изпя на прекрасен италиански песента "Io sono quel che sono" на италианската певица Мина (Mina). Феновете посрещнаха с възторг неговото вокално изпълнение.
 
След 5-месечно усилено турне, с концерти почти всеки ден, групарите си взимат кратка почивка. В официално изявление до феновете бас китаристът Michael Balzary, по–известен като Flea, казва:

"Взимаме си кратка почивка, от която наистина имахме нужда. Последните пет месеца бяхме непрекъснато на турне, с концерти почти всеки ден. Сега е време за кратко презареждане на батериите. Имахме усилена година, през която работихме здраво с новото ни попълнение Джош Клингхофер, пишейки песни и записвайки албум. Когато съм на сцената обичам да давам всичко от себе си, да се потя до кръв или да не свиря въобще, както всеки, който ни е гледал знае (или поне се надявам). Наистина е страхотно да си поемем дъх за малко. Очаквам с нетърпение да продължим с обиколката на източния бряг в САЩ и да продължим в Европа".

Обиколката на RHCP в Източна Европа започва от Прага, продължава в Москва, Загреб и Букурещ. Звездните американци ще забият в София след шоуто си в Румъния.

Цените на билетите за концерта на стадион "Георги Аспарухов" са от 70 лв. до 150 лв. и могат да бъдат закупени от Билетен център, НДК, на касата в зала "Арена Армеец" и онлайн на www.ticketpro.bg       

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички