Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2
Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени тръгват на лятно турне "!Удивителни Въпросителни?"

В духа на Освобождението с четата на H.M.S.U.


В духа на Освобождението с четата на H.M.S.U.

4226

Пушките на "жълтите павета" утихнаха, почестите са отдадени, героите спят...

Духът обаче е жив.

В навечерието на Националния празник на Република България почитателите на електронната музика получиха възможност да изпитат отзвука от почетните залпове под формата на съвременен дръм-ен-бейс. Събитието, наименувано с еднозначното за тази дата "Дръм и Басс Свобода", събра значителен брой поддръжници на познатия стил. Трибагреникът бе вдигнат в столичното ханче Mixtape 5, а зарята - осигурена от четата на H.M.S.U.-патриотите.

С прекрачването на прага на клуба, лаконичната, но многозначителна минута мълчание със сигурност не намираше място в сметките на Konspirator, Acidtrip, Mocks, Ogonek, Targy, EXo и компания. Пътят, по който те бяха избрали да насочат множеството, бе постлан с много настроение, а изригващият бас сигурно е разбудил всеки един, паднал за свободата, от вечния му сън. За радост или не, хиксът на картата снощи бе поставен на около 4 км от обичайното място за събития с марка H.M.S.U. В противен случай вечният огън до "Света София" би изгорял, а камбаните под шапките на "Александър Невски" щеше да го докарат на дръм-ен-бейс.

Първата тръба, оповестяваща началото на празничната вечер при все още рядкото присъствие, с бързи темпове събра групи народ от близките околии, а зарядът на грамофоните разпалваше искрата у верните застъпници на музикалния идеал. Звученето, от своя страна, видимо назряваше в права пропорциалност с опияняващата сила на "ракийцата" на Чорбаджи Марко, която щедро се сипваше на всеки жалеещ.

С устремен поглед към бъдещето, пръв бе подел инициативата Konspirator (H.M.S.U.). Във времето около неговото появяване обаче MySound.bg беше спрян някъде на Шипченския проВход, тъй като присъстваше в славния guest missed на Незнайния воин. Независимо от това, отчитаме добър усет на Мартин откъм селекция на базата на предишни негови изяви. Да са му честити 31-те именни дни. След него на пулта застана Acidtrip (H.M.S.U.) (на снимката), в чието звучене се преплитаха дръм-ен-бейс с реге. Комбинацията не беше лоша и внимателно подготвяше към по-хард парчета – такива, каквито въртеше Mocks (H.M.S.U., Close 2 Death). Някъде по това време връзката между Пижо и Пенда се скъса. Музика ли бе да я опишеш! Сега единственият начин двамата да се съберат отново е да се намерят във фейсбук чрез общи приятели. Помогнете им!

Така стигаме до Ogonek (H.M.S.U., Metafiziq), който, както винаги, се открои най-ярко от колегите си. Ако значението на абревиатурата H.M.S.U. се вземе много, ама много сериозно, той не само го олицетворява до крайност в музиката си, но и преминава всякакви граници! Дори "История славяноболгарская" вероятно е пренаписана от безподобния звук на представения сет, за който и "двамата братя" не биха намерили думи да ви опишат.

При последните двама четници дръм-ен-бейс-ът придоби значително по-ниски децибели, а очакваните тъмни тракове от Targy (H.M.S.U., ММУУЗЗАА) подействаха като успокоително за присъстващите. Въпреки че темпото се запази на ниво. В селекцията не отсъстваха и енергични парчета, които провокираха към динамика и танц. Дядо Йоцо слуша, Targy пее хайдушка песен. След него ЕХо (H.M.S.U., Mirizma) бе последният с ръка на сърцето. Той представи сет с изразен трайбъл саунд, дъбстеп елементи и неизменно – бас, но отново в прилична степен. Изобщо, представи най-актуалния бас звук, а именно - аутономик и дръмстеп, на които и Филип Тотю би завидял.

Във втората зала, която всеки път остава пренебрегната, вечерната проверка бе проведена, личният състав бе налице, включително геройски представилите се:

YANGO b2b DJ NOONE (BedBug)
APO & NEVENA (XPRSN)
BROOZY (T-Free, Section 8) b2b M@D.TWIST (Metafiziq)
FIKS (Chronic Vibez) b2b FAITH (Underground Warfare)

Шегата настрана.

134 години от Освобождението на България се наършиха вчера. Пазете минутата, в която всички мълчим и отправяме този кратък взор към миналото. Казват, че смъртта е едно от условията за безсмъртие. Умирайте и вие, но както сте избрали, а не както е общоприето.

От мястото на събитията предаде Захари Стоянов.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички