Fatboy Slim, Kosheen и Chambao на Elevation 2012


Fatboy Slim, Kosheen и Chambao на Elevation 2012

2393

За всички меломани, които очакват с нетърпение да разберат ще има ли второ издание на най-младия и коментиран фестивал в България - Elevation, отговорът е "да".

Събитието ще се състои близо до столицата на 23 и 24 юни. Както MySound.bg писа, първото издание на феста в Разлог миналата година се проведе наполовина заради лошите метереологични условия и разочарова феновете с отсъствието на Jamiroquai.  

Предвид това, организаторите сега местят фестивала на 15 км. от центъра на столицата, като обещават парти на няколко сцени и различни забавления на открито сред природата. Мястото ще бъде огласено скоро.

Фетбой Слим (Fatboy Slim) ще взриви почитателите на електронната музика с двучасов сет на Главната сцена. Световноизвестният изпълнител включи България в силно натоварения си график, за да зарадва отново хилядите фенове, които с нетърпение очакват завръщането му на българска сцена вече две години. Norman Cook, както е истинското име на британския диджей и продуцент, пристига с ново шоу. Творческият парньор на Мадона (Madonna), U2, Cornershop, Wildchild, Beastie Boys, Fluke и кой ли още не заложи не само на запазената си марка - парти acid house, но и на цялостна аудио-визуална продукция.

Фетбой Слим има дългогодишна кариера преди да взриви феновете на електронния саунд солово. Заедно с Paul David Heaton, по-късно член на The Beautiful South, той се подвизава в The Housemartins, името му се свързва и с авангардните проекти Beats International и Freak Power.    


Разнообразието от музикални стилове на Elevation Musid Festival ще бъде допълнено британска формация Кошийн (Kosheen), мискваща интригуващо трип-хоп, брейкбийт и рок, и испанците от фламенко чил-аут триото Чамбао (Chambao).

Кошийн
ще представят пред българските си фенове своя чисто нов албум "Independence", чиято световна премиера предстои само след броени дни, в средата на март. Още с дебютния им албум "Resist" (2001) светът разбира, че фронтдамата Sian Evans и нейните момчета са нещо изключително специално. Безспорният хит от албума – песента "Hide U", достига 6-то място в класациите на Острова, последваха я "Hungry" (13 място) и "Catch" (15-а позиция). Самият диск се изкачи до № 8 във Великобритания и влeзе в Тop 30 на редица страни, между които Австралия, Холандия, Белгия и Гърция. От тогава са продадени над половин милион копия в световен мащаб.

Изявата на Чамбао у нас е в рамките на световно турне в подкрепа на шестия им студиен проект, който също бъде издаден скоро. "Музиката е живо същество и като такова трябва да се развива, да расте и да се адаптира към своята околна среда", казват музикантите от екзотичната формация, гарантирайки изненади за българските си почитатели. Не само с още по-чувствени парчета, родени от хармонията между традицията и технологиите, но и с нещо повече от музика – тяхното нестихващо желание за осмислено съществуване, обясняват организаторите, като обещават анонс на още много имена в афиша на събитието.

За първите 1500 най-запалени меломани цената на двудневните фестивални пасове ще бъде 66 лв. След изчерпване на промоционалните количества, цената на билетите за двата дни става 99 лв.

Пропуските се продават само в мрежата на Eventim.

Още - на:

www.elevation.bg

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички