Йордан Караджов от Сигнал на 60, юбилейното шоу е в зала 1 на НДК


Йордан Караджов от Сигнал на 60, юбилейното шоу е в зала 1 на НДК

5460

60 години Данчо Караджов е семплото, но ясно мото, с което фронтменът на група Сигнал ще отбележи своя юбилей в зала 1 на НДК от 19. 30 ч. утре.

Музикантът обаче ще бъде представен от бандата и от своите приятели, затова и ще се появи на сцената чак във втората част на шоуто. "Без антракт обаче", довери за MySound.bg рокаджията, който отбеляза 60-тия си рожден ден на 20 януари. Сред поканените са Наско от Б.Т.Р., Звезди от Ахат, дъщеря му Лора Караджова и Тома Здравков. Специално място в събитието е отредено на Красимир Гюлмезов. Половинката от дует Шик ще седне зад рояла за две парчета, а ще се грижи и за хора и за струнния квартет, които също ще се изявят на концерта. "Точно такава беше предварителната идея - да събера изпълнители от различни поколения", каза Караджов.

Освен хитовете от кариерата на Сигнал, той ще подари на присъстващите и парчета, включени в първия му солов албум - "Това е животът" ("C’est la vie"). Песните в него с записвани в студиото на барабаниста на групата - Владимир Захариев, от средата на 2010 до началото на тази година. "Материалът е различен от всичко, което съм правил до момента", призна Данчо. "Абе много се чудих дали тези песни да бъдат в репертоара на Сигнал, или да ги събера в собствен диск, но се престраших за второто накрая", обясни с усмивка певецът, който е автор на музиката и тесктовете. А първото парче е "Чуваш ли?", композирано в памет на покойния Рони Джеймс Дио (Ronnie James Dio).

Аранжиментите са на Краси Гюлмезов. "Той ще е нещо като супервайзър на концерта", допълни фронтменът. Освен най-популярните парчета на Сигнал и авторските му пиеси, Караджов издаде, че ще прозвучат и някои "страхотни наши парчета, които не сме изпълнявали в последните години". С кои точно песни ще изненадат Наско Пенев и Звезди, той отказа да съобщи, но разкри, че Лора Караджова ще изпее "Скъп спомен мой" в съпровод на Сигнал.    

Събитието се осъществява с подкрепата на кмета на София - Йорданка Фандъкова, и е посветен на кандидатурата на града за културна столица на Европа. Билети с цени 15, 20, 30 и 50 лв. - чрез www.Ticketstream.bg и www.Eventim.bg.

Йордан Караджов ще пусне на пазара луксозно издание на албума "Такъв е животът" през април. Дискът ще бъде с колекционерска стойност, защото ще е надписан лично от него.

Музикантът е изнесъл над 6000 концерта за 42-годишната си кариера.

"Чувствам се окрилен да продължа напред и  когато нещата се случват по правилния начин, всичко е добре. Няма по-голямо удоволствие и удовлетворение за един артист от това, независимо дали работи сам или с група", коментира творческото си "остаряване" Караджов, подчертавайки, че се е озовал на фронта на Сигнал "просто защото така се получи в онези години". "Единственото нещо, за което съжалявам, е, че нямах много време за семейството си", допълни той.

Концертът ще бъде записан и издаден на диск и DVD.

Веднага след изявата Данчо и останалите от Сигнал започват да се стягат за турне, с което ще обиколят по-големите градове на България между юни и август.        

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички