Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2
Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени тръгват на лятно турне "!Удивителни Въпросителни?"

Вокалното чудо Кенди Кейн хедлайн на Sofia Blues Meeting 5


Вокалното чудо Кенди Кейн хедлайн на Sofia Blues Meeting 5

4810

"Кенди Кейн (Candy Kane) притежава този мощен и същевременно меден глас, който създава авторитет", казва Би Би Кинг (B.B. King).

Определението на митичния блусмен звучи почти нереално, предвид факта, че той мери артистите с възможно най-високия аршин, издигнат в дългогодишната му кариера (дебютира през 1946!).

Дали е прав Магистър Блус, ще стане ясно за родните фенове утре, когато ще се състои традиционната среща Sofia Blues Meeting. Петото, юбилейно издание на фестивала е в Sofia Live Club. Хедлайнър на събитието е именно спечелилата 2 номинации за Blues Music Awards 2011 Кенди Кейн. Едната е в категорията B.B.King Entertainer Of The Year, другата - в графата за съвременна блус изпълнителка. 

Концертът за изкушените от т.н. дяволска музика започва в 20.00 ч.

Организаторите на проявата ще зарадват посетителите с изпълнения на Pre-war Blues. Блусът такъв какъвто е бил през Втората световна война. За това ще се погрижи великолепна ол-стар формация, в която са доказани и обичани родни музиканти: Венци Благоев (тромпет), професор Владимир Радулов (пиано) и Камен Кацата (вокал, харминика). Участие ще вземат и яките блусмени от Боко Блус бенд. Както MySound.bg вече отбеляза, групата е съставена от музиканти с богат професионален опит, свирили и у нас, и в чужбина. Стилът им е енергичен тексаски блус с фънк нюанси, добре допълвани от динамично сценично поведение.
 
Невероятният вокал и високото и професионално ниво на Кейн провокират влиятелния The Washington Post да възкликне: "Глас, който е чудо на природата – също като Гранд Каньон в Колорадо".

Известната като Superhero блус дива има впечатляваща кариера – 11  албума, 5 спечелени награди от Blues Foundation, 10 приза от ежегодните музикални награди на Сан Диего, многобройни изяви на сцена в препълнени зали и т.н. И всичко това, придружено от една изключително важна лична победа – тази, над рака на панкреаса преди 3 години.

Първите сценични изяви на Кенди започват през 80-е когато е само на 21, предимно в пънк-рока, за което е подпомогната от холивудски музиканти и приятели. Стилът й е пъстроцветна смес традиционен и експериментален блус, а нейната аудитория е с изключително широк профил: фенове както на на блуса, така и на пънк рока, рокабилито и бурлеска танцьорките, феминистки и хипита с посивели вече коси... От 1992 насам Кенди има изключително динамична програма – над 200 изяви всяка година. Нейните концерти са необикновен микс от традиционен блус, хумор, закачки, госпъл балади, нерядко съпроводени от насърчаване за религиозна толерантност. Певицата е включена в многобройни блус- и джазантологии, както и в списъка на 30-те най-влиятелни изпълнителки на блус – редом с Беси Смит, Биг Мама Торнтън, Коко Тейлър (Koko Taylor).

Последният й 11-и албум - "Sister Vagabond", е издаден през август 2011 и е продуциран от самата Кенди Кейн и нейната фамозна 28-годишна китаристка Лаура Чавез.

Билетите за Sofia Blues Meeting 5 са на цени от 20 и 25 лв., 30 лв. на вход в деня на фестивала.

Още - на:

www.candyekane.com

www.facebook.com/sofiabluesmeeting

Досега в Sofia Blues Meeting са гостували звезди като като Ерик Сардинас, Гай Дейвис (една от знаменитостите на световната акустична блус сцена, носител на редица престижни награди), Джоан Шо Тейлър (The Best Female Blues Singer In UK).

Организаторите винаги са се стремили в афиша на събитието да присъства група от млади музиканти, доказващи, че блусът има своето място в съвременната културата и не е ограничен възрастово.

Че е такъв, какъвто е - вечен!

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички