Madonna подобри рекорда на Elvis Presley за N 1 албуми


Madonna подобри рекорда на Elvis Presley за N 1 албуми

3379

MDNA на Мадона (Madonna) оглави британската класация, подобрявайки рекорда за солов изпълнител с най-много албуми на тази позиция, информира Contactmusic.

Както MySound.bg вече огласи, 12-ят студиен проект на Кралицата на поп музиката се появи на 26 март. Това е и 12-то нейно студийно заглавие, което окупира чарта, надминавайки досегашния успех на Краля на рока Елвис Пресли (Еlvis Presley), и сваляйки от върха доминиращия към момента Давид Гета (David Guetta). Именитият френски диджей и продуцент се подвизаваше там със своя диск "Nothing But The Beat", който излезе през 2011, но миналата седмица се завърна изненадващо сред най-продаваните албуми на Острова.

В деня на световната си премиера MDNA оглави националните класации на iTunes в 40 държави, сред които САЩ, Великобритания, Канада, Австралия, Франция, Венецуела, Мексико, Перу и т. н., в т.ч. и България.

Още предварителните продажби на албума в iTunes го изстреляха под № 1 в 50 държави с повече продажби в рамките на един ден от който и да е друг звукозапис в историята на електронния магазин.

Стартът на турнето на Мадона по представянето на новия албум ще бъде отбелязан в Тел Авив на 29 май, след което Мадж ще изнесе още 24 концерта в Европа.

Новият материал на Материалното момиче бе издаден чрез Interscope Records, компания на гиганта Universal Music Group. През 2007 вокалистката подписа сделка с Live Nation, която включва издаване на нови студийни записи, турнета, мърчандайзинг, официален фен сайт, DVD, музикално насочени телевизионни участия, филмови проекти и договори за спонсориране.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички