Мелодичният аудио-визуален сет на SAVA - шарения преди Цветница


Мелодичният аудио-визуален сет на SAVA - шарения преди Цветница

2105

В клубния живот на все по-голяма популярност се радват така наречените AV сетове.

"Какво е това?", ще попиташ. Накратко, защото знам, че не си много по четенето, AV-сетът представлява музика на фона на визуализации - откъси от филми, анимации и още сто шарении накуп. Нещо като да слушаш любимата си сцена от филм. Но не точно. Подобни аудио-визуални сетове, откъдето всъщност идва и съкращението AV (Audio Video), са ценени поради факта, че с тяхна помощ атмосферата живва осезаемо, а поднасянето на музиката придобива още повече експресивност.

Цялата тази палитра пленява нашия човек - SAVA от Camp Sessions - и той започва да миксва аудио и видео, музика с цвят, за да ни ги представи на първото си самостоятелно парти, трибуна на което бе столичният клуб Mixtape 5. Страстта му се разпалва от Elektrik Visuals и така решава да сътвори свой собствен сет, рисувайки музиката, която обича.

Савата (на снимката) го познаваме от бар "Петък", където редовно музицира в тематични партита, а можеш да го видиш да прави още по-големи поразии в клуб "Ялта" заедно с останалите кемпъри от Camp Sessions.

Но какво се случи снощи... Хората с имена на цветя получиха възможност да се забавляват без да плащат вход и по този начин да полеят празника с две бири повече. Зад пулта въртеше Emil Prize (Camp Sessions), който загря обстановката с дръм-ен-бейс под визуалния съпровод на филмови откъси, носещи летен полъх и морски бризове.

AV-сетът на Сава изненада приятно с голямо разнообразие от стилова насоченост. Като цяло, звученето запази своя фънки ритъм, но сред траковете се срещаха буути, хип-хоп, брейкбийт и прочее. Няма как да подминем клипа на Duck Sauce – "Big Bad Wolf". Това чудо на сюжетната линия, както винаги, остави едно голямо и всеобщо dafuq, което не би могъл да си представиш, ако сам не се убедиш за какво иде реч. Това обаче само умножи усмивките. "Моля всички да запазят тишина в залата" – се прожектираше на стената. Последвалият изгубен ремикс на "Детство мое" ни върна Там и бе посрещнат радушно от всички. По-добър аудио-визуален ефект от това, здраве му кажи.

А сега към купона включи един изпечен рапър, чара на една соулдива и растата на един растаман – чиста проба фън. Разбира се, става дума за Feel (The Top Stoppers), Рут Колева и Джами Ют (Jahmmi Youth) от Roots Rocket. Полученото шоу катализира в присъствието и на тримата. Фийл – "не пуши, не пие", "иска да заспи едно момиче" и копнее да се върне в 10 клас, да му е леко на душата. Бре! Не сме сигурни какво пя Рут, но както винаги, го направи със стил и беше адски весело. Сценичното й поведение до голяма степен допринесе за бързия музикален метаболизъм, който цареше около сцената (която снощи бе кацнала точно в средата на клуба). Последният от вокалите - Джами Ют, просто заля с това, което най-добре умее – топло реге в собствен сос.

И за да не кажеш, че ти е било малко. До своя край партито продължи с Bruhu (Camp Sessions) и сетът му от бавно преливащи дръм-ен-бейс парчета към дъбстеп джиджавки сигурно е бил достатъчен да те изведе от пролетната умора напоследък.

Вечерта премина с високо настроение, музика, цвят, танци и много мацнати чудатости. Представеният AV сет на Сава бележи и стартирането на новия му сайт www.iamsava.com

Хвърли му един поглед.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички