Trivium и Heaven Shall Burn оформят финалния афиш на Sofia Rocks


Trivium и Heaven Shall Burn оформят финалния афиш на Sofia Rocks

2386

Афишът на Sofia Rocks 2012 придоби своя финален вид, след като към досегашните участници се присъединиха още две банди - Trivium (на снимката) и Heaven Shall Burn, информираха организаторите от "Болкън Мюзик Ентъртейнмънт".

Формациите ще се изявят в първия ден на фестивала. Както MySound.bg нееднократно писа, събитието ще се състои на Националния стадион "Васил Левски" на 7 и 8 юли.    

Това ще бъде първи концерт пред българска публика и за двете групи.

На 7 юли (събота), всички, които искат да се подложат на атаката на модерната рок вълна, ще могат да загреят със сетовете на ирландските метъл законодатели Sweet Savage, мелодичните детметъли Scar Symmetry, Heaven Shall Burn, шведските рап-метъл великани Clawfinger и актуалните Trivium, докато на сцената се качат дългоочакваните Годсмак (Godsmack).

На следващия ден рок феновете ще имат среща с легендарния вокал на Foreigner - Lou Gramm, непослушните Ъгли Кид Джо (Ugly Kid Joe), симфоник-метълите Within Temptation, оригиналните Kaiser Chiefs и иконичните Iggy And The Stooges и Guns N’ Roses.

Петият студиен албум на Trivium "In Waves" е не просто нова продукция. Декларация за пренаписване на собствените им правила, за това какво означава да бъдеш модерна метъл банда. Декларация, която приема безграничността на музиката, емоциите, движенията и визията. Изявление за еволюцията на модерния рок звук, който ще засегне всички подложени на влиянието му. Първите, все още леки белези на предстоящото цунами "In Waves" започват още по време на турнето на бандата през 2009. Още на път между концертите вокалистът и китарист на Trivium Мат Хийфи започва да оформя посоката, в която бандата трябва да се придвижи от усъвършенстването на стандартите в жанра към генерално нов и различен подход към музиката.

Всеки от проектите на бандата до момента предизвиква вълнение в музикантските и фенските среди при издаването си. "Ascendancy" (2005) циментира мястото на групата в метъл-върхушката, реализирайки над половин милион копия по света. "Shogun" дебютира на № 23 в Billboard Top 200 и в Тop 100 в 18 други държави. Американците са делили със светила като Iron Maiden и Slipknot, свирили са на водещи фестивали като Download, Rock Star Energy Drink Mayhem Festival и OZZfest. Освободени от ангажимента да спазват каноните и ентусиазирани от идеята да правят точно музиката, която искат Trivium експериментират с милиарди звуци, като се започне от картонени тубоси, пожарогасители, салфетки и се стигне до неакордирани пиана. От пълния хаос на свободните звуци започва да изкристализира финалната форма на всяка песен. "Ако един албум е като саундтрак към филм, то "In Waves" е цял филм", обяснява фронтменът Мат Хийфи (Matt Heafy).

"Той съдържа всичко – музиката към филма, визиите и дизайна. Той е пълноценно аудио-визуално преживяване. Целият смисъл на изкуството е да създава нова креативност и още изкуство. Досега никой не беше правил такъв албум, какъвто ние искахме да чуем, и затова си го направихме сами. Време е да пренесем метъл музиката в друго измерение и да я представим на нови хора", не крие амбицията си вокалистът, който се изявява и на китара.

Heaven Shall Burn (на снимката) са от Ваймар, Германия. Петимата музиканти властват над добре познати територии, за да променят по най-естествения начин звученето на групата. Дългогодишното приятелство и хармония между членовете са в основата на креативния поток, който тече постоянно между тях. Не затрупват феновете си с много албуми, а изпипват всяка песен и не записват нищо преди да усетят че са наистина готови да пуснат духа от бутилката.  В диска "Invictus" (пълното заглавие на който е "Invictus" (Iconoclast III) (2010) сe усеща сериозен флирт с електрониката, което показва, че твърдият звук, така присъщ за бандата, допуска промени и иновации, а  силно емоционалните моменти в много от песните не са точно това, което всички очакват от Heaven Shall Burn. И все пак музикантите остават най-вече верни на всеки свой фен, който някога е попадал в плен на магическите им рифове, повлияни от скандинавския метъл и дори мрачния блек метъл. "Invictus" е третата част от историята за"Iconoclast" и DVD "Bildersturm".

Окончателният афиш на Sofia Rocks 2012 изглежда така:

7 юли, събота

GODSMACK
TRIVIUM
CLAWFINGER
HEAVEN SHALL BURN
SCAR SYMMETRY
SWEET SAVAGE


8 юли, неделя

GUNS N’ ROSES
IGGY AND THE STOOGES
KAISER CHIEFS
WITHIN TEMPTATION
UGLY KID JOE
LOU GRAMM – THE VOICE OF FOREIGNER


Цените на пълен билет за двудневния фест са от 60 лева до 120 лева, в зависимост от категорията, както следва:

60 лева – седящи III зона (seated III category)
70 лева – седящи II зона (seated II category)
90 лева – терен (standing regular)
100 лева – седящи I зона (seated I category)
120 лева – пред сцена (standing Front of stage)

Пропуските се продават в мрежата на Еventim, включително "Германос", "Пикадили" и "Техномаркет", бензиностанции OMV и магазини "На тъмно", както и чрез www.eventim.bg.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички