Британската сензация Si Cranstoun гостува на Smugglers Swing Club


Британската сензация Si Cranstoun гостува на Smugglers Swing Club

4328

Smugglers Swing Club се завръща за нова доза винтидж емоции и танци в столичния клуб Mixtape 5 на 20 април.

Популярната поредица ще представи този път британската рок-ен-рол и суинг сензация Si Cranstoun & His Band. Събитието идва логично след изключителния успех на първите две издания от тематичната поредица партита. Още не сме забравили напълно изминалото експлозивно гостуване на The Correspondents, а сега е ред на следващото пътуване във времето. 

Към убийствените сетове на диджеите от The Smugglers Collective ще се присъедини и една от най-големите и актуални звезди на съвременната суинг и рок-ен-ол сцена. Si Cranstoun пристига директно от Лондон. Това ще е първото гостуване на певеца в България, след като покори винтидж фестивалите и сърцата на хиляди фенове по цял свят за по-малко от година. Хитовете му "Dynamo" (http://www.youtube.com/watch?v=fz2kgZqjvxE ), "50’s Pin Up" и уникалния кавър на "Reet Petite" на Джаки Уилсън (Jackie Wilson) (http://www.youtube.com/watch?v=jzVgylBEsF4) го превърнаха в сензация чрез Youtube и в може би най-горещия съвременен рок-ен-рол изпълнител в света.

Феновете на винтидж естетиката у нас отново ще се настанят в уютния будоар на магьосниците от Vintage Sofia, където ще се сдобият с безплатен грим и прическа. Възможността за снимка сред ретро декори също ще е част от адреналина. Присъстващите ще могат да се насладят на вълнуваща винтидж вечер в приятната компания на The Smugglers Collective, Si Cranstoun, любимото питие и Bushmills Brothers!

Събитието ще започне точно в 20.30 часа, Билетите са на цена 12 лева в предварителна продажба в разпространителската мрежа на Ticketstream и на касите на "Oфис 1", TBI Credit, "На тъмно", Technomarket, "Мултирама", "М-Тел", "Строежа", бар "Петък" и други. В деня на събитието и на място в Mixtape 5 пропускът ще струва 15 лева.

Smugglers Swing Club е едно от избраните Grolsch Pop Up партита, където характерът и независимост на бирата Grolsch разкриват изявен афинитет към винтидж естетиката.

"Истински и автентичен глас, засенчващ дори някои от великите соул певци на 60-те", е един от многобройните положителни отзиви за Si Cranstoun. За да го опишем накратко, ще кажем, че той е истинска модерна суперзвезда от Южен Лондон. С експлозивния си дебютен сингъл успя за броени месеци да се превърне в сензация и да възроди Златната ера на рок-ен-рола под светлините на прожекторите. Парчето "Dynamo" е плашещо заразителна, а пеенето на Si e прекалено добро, за да се опише с думи, единодушна е критиката.

Сравняван с великия Джаки Уилсън заради пленителния си глас, Si Cranstoun работи и композира точно като преди 60 години, когато певците са творили, продуцирали и записвали сами всички свои песни. Познат на феновете като половината от популярното брутанско дуо The Dualers, Si осъвършенства певческите си и композиторски умения лично при носителя на "Грами" (Grammy) Graham Lyle (написал едни от най-големите хитове за  Michael Jackson и Tina Turner). На живо освен със завидни китарни и вокални способности, Si Cranstoun е горд изпълнител и на енергични танцови хореографии, които самият той определя като смес между Джъстин Тимбърлейк (Justin Timberlake) и Gene Kelly.

Si Cranstoun & His Band започват сериозна дейност едва преди година, но благодарение на заразителната им енергия на живо и хитови песни бързо заемат местата на хедлайнъри на големите европейски суинг фестивали като The Big Rhythm Rumble (Германия), The Rhythm RiotАнглия заедно с Imelda May), както и легендарния Viva Las Begas (Лас Вегас).

http://www.sicranstoun.com/

The Smugglers Collective са родните пионери в сферата на музиката от 40-те, 50-те, 60-години, които за три години успяха да я направят част от нощния живот в България. Благодарение на тях нашите почитатели на този тип звучене се запознаха отблизо и с набиращото скорост електро суинг течение. Както MySound.bg отбеляза неколкократно, тандемът реализира няколко гастрола на бурлеска спектакли, популяризира понятието "винтидж", тиражираха първия по рода си български Pin-Up календар и уверено пише историята на своя Smugglers Swing Club
 
Проявата се провежда с подкрепата на Bushmills и Grolsch.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички