Без тиранти след Smugglers Swing Club 4


Без тиранти след Smugglers Swing Club 4

4177

За радост на увеличаващия се брой почитатели към стилове като електро суинг, рокабили, рок-ен-рол, джаз и въобще всичко щo е ретро, атрактивното винтидж дуо от The Smugglers Collective запролети столичния клуб Mixtape 5 с четвъртото издание на тематичната си смъглър-вечер.

Ако си от хората, които честичко поглеждат назад в музикалните направления, пазиш прашни плочи или просто опъваш тирантите и се кефиш на старата лента, то Smugglers Swing Club е точно за теб. В случай, че времевият скок ти идва в повече, а чувстваш, че звученето ти допада, сега ще те зарибим още малко, но с модерно оформление. Всички помним миналогодишното гостуване на австрийската банда Паров Стелар (Parov Stelar), което извиква емоции и при най-лекия рефрен. Друго водещо име в електро суинга към днешна дата е Caravan Palace. Крайно време е някой да се сети и за тези сладури, помитащи сцените с емблематичното си звучене.

Сега обаче отправяме взор към по-старите мотиви. The Smugglers Collective отново доказаха класата си на изпечени суингари с пищно шоу и изтънчен музикален вкус. Този път впечатляващата проекция на минало в съвременен нюанс екипът реализира с помощта на една от най-ярко изгряващите звезди на световната суинг сцена – Сай Кранстън (Si Cranstoun). Англичанинът бе тук заедно със своя бенд и предизвика истински фурор с участието си снощи. За обстановката преди появата му се погрижиха двамата смъглър-бандити с помощта на богата селекция от винтидж ритъм, носеща само положителни емоции. Приятна изненада снощи бе присъствието на възрастни любители в споменатата стилова насоченост. Сигурно рядко танцуваш на парти редом с 50-60-годишни, израснали в дните на съзряване на суинг жанра и цялостната ретро-културна обособеност.

Сай Кранстън поде инициативата малко след 23.00 часа. Присъствието му на сцена е изключително зареждащо – усмихнат до уши, енергичен и неспиращ да танцува, пеейки парче след парче. Сред изпълненията преобладание имаха ритмичните песни, но не липсваха и бавни, будещи романтика и близост. На всичко по-известно публиката отговори с овации и нестихващи танци - "Little ByLittle", "50’s Pin Up", "Reet Petite", "Dynamo" и най-новото от репертоара – "Rise And Shine". Сай ни се показа като утвърден бард в суинг средите на съвремието, олицетворяващ в себе си синкретизма на музика и танц по начин, който пленява.  Когато пее, те пренася в лоното на суинг музиката, а потта, стичаща се по челото му, само увеличава така или иначе струящия му чар. За финал на безподобното участие чухме "Reet Petite". Бисът, на който Сай бе извикан, отбелязвайки едно неизразимо преживяване с адски много танци, суинг до дупка и милион усмивки.

Това обаче съвсем не беше краят на партито, защото обичаните ни Тhe Smugglers Collective продължиха купона. Стари градски нямаше, но всичко с етикет "винтидж" намери проявление в музикалното изграждане на атмосферата като по този начин резултира с безспирни танци и огромен емоционален пълнеж. "It’s a new dawn, it’s a new day, it’s a new life", ако се вслушаме в Майкъл Бубле (Michael Buble).

Търсенето на отражение в ретроспекция, преди веселбата да започне, се асистираше от причудливците от Vintage Sofia. В техния будоар дамите имаха възможност да се сдобият с автентични грим и прическа, докосвайки се по-близо до ретро усещането на епохата.

Smugglers Swing Club се провежда съвместно с Bushmils и Grolsch. Отговорът е в хубавата и качествена бира, но някой помни ли въпроса? Започвай да си търсиш бомбе или рокля и научи някоя и друга стъпка, защото следващото, пето издание на знаменитата вечер, ще се състои на 15 юни.

Един танц? Снимки на Мартин Цанков - в секцията "Галерии".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички