Иконата Iggy Pop на 65


Иконата Iggy Pop на 65

3371

"Iggy Pop е роден на 21 април 1947 и днес празнува своя 65-ти рожден ден. Въпреки че е напълно излишно да се слагат етикети на хора, чийто житейски път ще остане извън времето и пространството, то поне поводът ми дава възможност да пиша за него. Годините са се отбелязали на лицето му, като са направили чертите му по-груби, а погледа – изключително проницателен" - така започва статията на Хенри Ролинс (Henry Rollins) за LA Weekly в чест на днешния рожденик, идола на поколения наред – Иги Поп (Iggy Pop).

Още от 60-те години насам рок иконата скандализира обществото със стила си и показва как трябва да се държи човек, който иска да остане верен на себе си докрай. Той е смел, дързък и обича това, което прави - печеливша комбинация от качества за всеки, независимо с какво се занимава.

Силно медийно вълнение около Иги се създаде през януари, когато пънк рок иконата облече рокля за фотосесия в подкрепа на инициативата Sexism Is А Social Disease ("Сексизмът е социална болест"). Зад проекта стоят авторите на френскоезичния блог Slutwalk France, посветен на проблемите с правата на жените и предубежденията към тях, който е част от глобалното движение Slutwalk, организирало мащабни протести в Торонто. Във Facebook слоганът от фотосесията "Не ме е срам да се обличам като жена, тъй като да си жена не е срамно", е споделен над 6 000 пъти.

С огромна радост и нетърпение очакваме да видим за първи път на живо великата Игуана и ко. на сцената на живо по време на рок уикенда Sofia Rocks 2012.

The Stooges (също позната като Iggy Аnd The Stooges) е американска рок банда, активна първоначално в периода от 1967 до 1974, а по-късно реформирана през 2003. Въпреки че в началото те продават сравнително малко албуми и често свирят пред безразлична или дори понякога враждебна публика The Stooges са без съмнение основен инструмент при изграждането на пънк рока и една от групите, която най-сериозно повлиява на хеви метъла, алтърнатива и рок музиката като цяло.

В момента ветеранът пънкар изживява истински ренесанс. С невероятен ентусиазъм на 65-годишна възраст той сърфира върху цунами вълна от най - различни проекти, един от които е и наскоро преиздадената класика от 1973 "Raw "Power", заедно със старата шайка The Stooges. Както MySound.bg отдавна информира, те идват на Националния стадион "Васил Левски" да се надвикват с феновете по време на парчетата "Raw Power", "I Wanna Be Your Dog" и "Search And Destroy". Те идват, за да покажат на "ню скуул публиката" как се прави истинско шоу.

По покана на "Болкън Ентъртейнмънт Къмпъни".

Звездният афиш на Sofia Rocks 2012:

7 юли, събота

GODSMACK
CLAWFINGER
SCAR SYMMETRY
SWEET SAVAGE
TRIVIUM
HEAVEN SHALL BURN


8 юли, неделя

GUNS N’ ROSES
IGGY AND THE STOOGES
WITHIN TEMPTATION
KAISER CHIEFS
UGLY KID JOE

LOU GRAMM

Цените на пълен билет за двудневния фест са от 60 лева до 120 лева, в зависимост от категорията, както следва:

60 лева – седящи III зона (seated III category)
70 лева – седящи II зона (seated II category)
90 лева – терен (standing regular)
100 лева – седящи I зона (seated I category)
120 лева – пред сцена (standing Front of stage)

Промо билетите от всички категории са изчерпани и вече важат стандартните цени.

Билети в мрежата на Еventim, онлайн - чрез www.eventim.bg

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички