Щастливи зомбита след концерта на Mo Horizons


Щастливи зомбита след концерта на Mo Horizons

4000

След като направиха поредица успешни концерти по морето и създадоха някое и друго успешно творческо партньорство с България, Мо' Хърайзънс (Mo' Horizons) се добраха и до София най-сетне. Тоест, добра се само половината от продуценсткото дуо - Ралф Дроземайер (Ralf Droesemeyer), но затова пък с прекрасно подкрепление.

Латино-джаз ритмите вилняха в Sofia Live Club оная нощ.

Вокалите бяха поверени звънкия детски глас на Денис М'Бейе (Denis M'Baye), която подскачаше като гумено топче по сцената, без това да се отразява на пеенето й по какъвто и да е начин. Симпатичният тромпетист Нейко Бодуров,  отсъстващ в предварителните рилийзи за събитието, орнаментира перфектно сочния и весел ню джаз на гостите, които представиха и старите си хитове, и някои от парчетата в последния си албум "Mo' Horizons Аnd Тhe Banana Soundsystem".

Благодарение на Нейко и на кларинетиста Я-я, партито се движеше в отчетливо балканска посока. Стоян Роянов сновеше между огромна колекция инструменти - кавал, кларинет, алт и баритон саксофон, тарамбуки, бонгоси и всякакви перкусии, характерни за самбата, и - честно казано, се вписваше идеално в и без това богатия звук на саундсистемата. Смущаващото сценично поведение на Я-я може би ни е заблуждавало, но продуцентите от Мо' Хърайзънс без затруднение са разпознали добрия музикант в него.

Някъде тук трябва да кажем, че концертът вероятно държи рекорд за посещаемост на този клуб в последните две години. Място за скачане просто нямаше, та затова и цялата публика се движеше ън-блок, а отделни освободили се електрони отскачаха до подлеза на НДК да глътнат малко въздух. Пот се
стичаше дори от самата пот. Което направи геройството на музикантите още по-впечатляващо. Около четиричасов перфектен сет, който с няколко
уж финални кулминации и още и още благи изненади обиколи звуково целия свят, и докара публиката до пълно олигофренско щастие.

Рано сутринта щастливи зомбита се изнизваха от клуба с оплезени езици, и "Който пие бира" на Мо' Хърайзънс и варненския Буугало Колектив на уста - обратно към злия съботен работен (за нещастие) ден. Снимки - в секцията "Галерии".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички