Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Престижно отличие за Акустично Трио 3000


Престижно отличие за Акустично Трио 3000

5422

Музикантите от Акустично Трио 3000 - Иван Лечев, Цветан Недялков и Веселин Койчев, станаха победители в категорията за най-добър инструментален албум за 2011 ("Йо-Хо" ("Yo-ho") на американската организация Indie Acoustic.

Тя е създадена преди 10 години от Джон Съркис от Денвър, Колорадо, с дългогодишен опит в музикалната индустрия. Основната цел на проекта е да се привлече вниманието на световната музикална общественост към независими артисти, изпълнители, музиканти и звукозаписни компании чрез популяризиране и оценяване на изключителните им постижения в съответната област.

Само малка част от издаваните ежегодно над милион музикални албуми по света успяват да получат по-широка известност и популярност и то предимно най-комерсиалните, издавани от мейджър компаниите, в които са вложени огромни средства за реклама. За съжаление, хиляди оригинални, новаторски музикални проекти потъват в забвение всяка година поради невъзможността да бъдат чути и оценени от по-широка аудитория, тъй като не се излъчват от радио- и телевизионните медии.

Именно сайтът www.indieacoustic.com се е заел с нелеката задача да оценява и дава гласност на най-добрите световни постижения в различни категории, които варират през годините между 7 и 12. За 2011 номинациите са в 7 категории – акустична група, инструментален албум, прогресивен подход към музиката, рок, уърлд мюзик, певец-композитор и най-добър текст. Едно от основните изисквания за участие в конкурса е албумът да е издаден през съответната година от независима компания, в случая - музикален център "Рива Саунд", и записите да включват предимно акустични инструменти.

През годините носители на награди в различните категории са такива имена като алтернативните рок групи Левълърс и Рънриг, кънтри звездите Родни Кроуел и Майкъл Мартин Мърфи, вокалиста на Man AT WorkКолин Хей, носителката на "Грами"(Grammy)  - американска изпълнителка на китара и банджо Алисън Браун, фолк-рок легендата Тони Фуртадо и много други популярни вече имена.

Още с първото си участие в този конкурс българска група и звукозаписна компания печелят такова престижно отличие.

Браво!

Както MySound.bg вече писа, общата страст към китарата и щастливи съвпадения събират тези големи български музиканти. Верни на принципа, че "притежаването на пистолет не те прави по-въоръжен, отколкото притежаването на китара те прави музикант", тримата генерали на китарата създадоха със своите инструменти, своя първи продукт за "масово поразяване" – албумът "Йо-хо". Идеята за заглавието е в чест на човека, който инициира великолепното трио и техен общ приятел Йохан Девлетян. (Първите две букви от личното му име).

Албумът - гордост в каталога на "Рива Саунд", е смес от фламенко, джаз, и фюжън и е изцяло с авторска музика, написана от Цветан Недялков и Веселин Койчев

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички