DJ Marten получи над 800 записи на звуци от градска среда


DJ Marten получи над 800 записи на звуци от градска среда

4451

Над 800 записи на звуци от градска среда бяха получени в конкурса, организиран от международния музикален проект City Remix.

В него, освен България, участват още 14 държави.

Както MySound.bg вече извести, проектът ще бъде представен на финала на събитието, чиито специални гости са Касиус (Cassius). Премиерата на уникалното клубно парче на DJ Marten и DJ Илко (DJ Ilko), съставено от звуци от градската среда, ще се състои в зала 3 на НДК утре, 4 май.

За съавторство на парчето се бориха стотици българи от 21 града от цялата страна. Сред най-любопитните предложения са кукуригащ петел, фойерверки, перфоратор на трамвай, фалшиво пеещи улични музиканти. Логично, най-често изпращаните звуци са от градския трафик – спирачки и клаксони на автомобили, звуци от движещи се трамваи, сирени на линейка и потропване на токчета. Но дори и сред стандартните звуци има екзотични попадения като преминаваща каруца, довериха организаторите.

Какво точно ще включва българското градско парче зависи изцяло от DJ Marten, който обработва и миксира селектираните от него звуци, за да ги превърне в ритъм и мелодия.

За специалното J&B събитие за първи път в България пристига френското дуо Касиус и пионерите в брейкбийта - британците Lee Rous и Andy Gardner, по-известни като Plump DJs.

Билети за партито - в мрежата на "Ивентим" на цена от 20 лв., а на място в деня на събитието ще са 30 лв.

Неотдавна DJ Marten (на снимката) организира парти в автобус на градския транспорт в подкрепа на проекта City Remix, импровизирайки нетипично забавно преживяване на пътниците по линия № 280 в София. За да покаже, че партито може да бъде навсякъде и по всяко време, DJ Marten даде тон за парти в превозното средство.

https://www.facebook.com/video/video.php?v=206694836106802

"Със заснетото видео в автобуса показахме, че звуците на града могат да бъдат превърнати в ритъм и мелодия и че музиката и възможността за парти са навсякъде около нас", споделя DJ Marten.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички