Почина Adam Yauch от Beastie Boys


Почина Adam Yauch от Beastie Boys

4025

Американският рапър и режисьор Адам Яуч (Adam Yauch) - основател на култовата хип-хоп група Бийсти Бойс (Beastie Boys), почина у дома си в Ню Йорк вчера, съобщиха световните агенции.

Музикантът от еврейски произход, известен още с артистичния псевдонима МСА, ни напусна на 47-годишна възраст, губейки близо тригодишната битка с рака на паротидната (слюнчена) жлеза. Туморът в гърлото на изпълнителя бе открит през 2009, когато той се подложи на операция и на интензивен курс с химиотерапия.

Поради тази причина формацията отложи всички свои концерти и обяви, че появата на нейния дългоочакван - осми студиен албум, "Hot Sauce Committee Part 1", ще се забави. Проектът излезе официално с името "Hot Sauce Committee Part 2" през 2011, но предсрочно (при това със страхотно качество!), тъй като голяма част от парчетата изтекоха в интернет. Освен материала в него, Бийсти качиха и специалния филм Fight For Your Right Revisited, съпътстващ албума. Продукцията е с участието на Will Arnett, Ted Dansen, Alicia Silverstone, Kirsten Dunst, Orlando Bloom, Адам Хоровиц (Adam Horovitz "Adrock"), Elijah Wood, Seth Rogen, Danny McBride, Will Ferrell, John C. Reilly, Джак Блек (Jack Black) и Сюзън Сарандън (Susan Sarandon).

Във видео, пуснато в официалния сайт на групата през 2009 година, Яуч извести, че лечението му започнало, но обявеното турне по презентацията на новия материал се налага да бъде отменено. "Добрите новини са, че след внимателен преглед на цялото ми тяло се оказа, че туморът е локализиран само в тази част и не застрашава гласа ми, а това е добре", обясни Адам, подчертавайки, че диагнозата е поставена навреме - в ранна фаза, позволяваща да се пребори с коварното заболяване. "Ще се върнем с концерти съвсем скоро!", добави категорично той, а оптимистичните му думи бяха подкрепени и от неговия колега Адам Хоровиц.

Уви!

Че здравословното състояние на музиканта отива назле, стана ясно миналия месец, когато той пропусна да се появи с бандата на церемонията по въвеждането й в Залата на славата на рок-ен-рола в Кливлънд

Точно преди година - отново през май, Бийсти Бойс се наредиха сред 50-те най-популярни артисти в социалните мрежи в класацията Social 50, актуализирана от Billboard всяка седмица. Заради популярността си в MySpace и YouTube, нюйоркското трио се нареди на 44-та позиция.

Да. Ню Йорк, Ню Йорк! Велик град – огромен, многонационален и глобален... Мнозина са попадали под магнетичното му въздействие и, вдъхновени от неговото великолепие, са го възпявали – от Синатра до Соник Ют, от Уди Алън до Мартин Скорсезе. И именно в Ню Йорк преди през 1979 се появява група, която с всеки свой албум дава тон на бъдещите музикални течения. Дори само с факта, че са първите бели хардкор рапъри, Бийсти Бойс вече си осигуриха място в историята на музиката.

"От самото начало експериментирахме с няколко хип-хоп идеи, но се увлякохме и стигнахме до момента, в който осъзнахме, че ни остава само продължим по този начин", сподели приживе Адам в интервю по повод появата на диска "To The 5 Boroughs" (2004).

След задълбочени изследвания на различни религии и няколко срещи с Далай Лама, философът Яуч прие будизма и прегърна каузата за освобождаването на Тибет, съосновавайки фондацията Milarepa.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички