Мирослава Кацарова с нов албум!


Мирослава Кацарова с нов албум!

2761

Вторият албум на джаз певицата и водеща от Джаз FМ радио - Мирослава Кацарова, вече е готов.

Нарича се "Vuelvo Al Sur" (или "Завръщане на юг") по едноименната пиеса на големия аржентински композитор на танго нуево - Астор Пиацола.

Дискът, който излиза десет години след дебюта "Бяло в бяло" (отдавна меломанска рядкост), включва песни, направени през последните 5-6 години. Някои от тях са добре познати на почитателите на стилната вокалистка: "Парфюми", "Боса-нова за нея" (виж клипа ТУК), "Близо до теб", както и нейните авторски песни "Иронично" и "Моменти".

Те ще прозвучат в Sofia Live Club от 19.00 ч. на 17 май.  

Голямата изненада в проекта са композициите, записани миналата година – акустични версии на две много силни произведения на Пиацола. Първата е "Vuelvo Al Sur", интерпретирана от гласа на Мирослава Кацарова в компанията на джаз трио и акордеон. Втората е пиесата "Calambre", която тук има свое автономно заглавие - "Just Me And Winter".Текстът на английски е написан специално за вокалната адаптация от актьора Бен Крос. За тези песни с оригинални аранжименти, Мирослава получи лично одобрение от наследниците на Пиацола.

Целият проект включва 11 песни, които са изпълнени от Мирослава с нейния удивително богат и завладяващ глас и от едни от най-добрите и ерудирани джаз артисти в България, които я подкрепят през последните години. Основни музиканти са Веселин Веселинов-Еко, който е и музикален продуцент на албума, Христо Йоцов и Живко Петров, композитор на две от композициите. Сред гостите са още джаз асовете Димитър Семов, Шибил Бенев и други.

Музиката в "Завръщане на юг" е пъстра, експресивна и откровена.

"Нарекох албума си "Завръщане на юг" не само заради песента на Пиацола, но и заради моето лично усещане за Юга - не като географско понятие, а като състояние на духа. Юг е метафора за топлината в човешките отношения и чувства. За възхитителните лични открития. За поривите на мечтите и фантазиите. За любовта към живота. За вътрешните ни пътища и полети. За уюта на тъгата. За това какво сме разбрали за себе си...", споделя певицата.

Тя посвещава албума на паметта на своя непрежалим колега, приятел и музикант – големият български джаз пианист Румен Тосков.

Триото Живко Петров, Веселин Веселинов-Еко и Христо Йоцов ще акомпанира на Мира в Sofia Live Club на 17 май.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички