Lenny Kravitz отново в България!


Lenny Kravitz отново в България!

2691

След големия успех на първия си концерт у нас през 2008, Лени Кравиц (Lenny Kravitz) ще се срещне за втори път с българските си почитатели.

Той пристига по покана на "Болкън Ентъртейнмънт Къмпъни" и "Жокер Медиа" за шоу в зала "Арена Армеец" от 20.00 ч. на 30 септември, неделя. Изявата на на музиканта у нас е част от световното турне по представянето на последния му албум "Black And White America". Както MySound.bg извести, деветият студиен проект на корифея се появи миналата година, когато бе анонсирана и обиколката по неговата презентация.  

Музикантът е нетърпелив да поеме на път и да зарадва отново своята емоционална и развълнувана публика. "Да свирим някои от новите песни на живо, ще бъде истинско вдъхновение за мен. Имам уникална банда - с пълна брас секция и много певци. Няма да се шегуваме, когато се качим на сцената в София", споделя Лени.

Парчето "Black And White America" е написано като реакция на Кравиц към документален филм за расизма в САЩ след встъпването на Обама на президентския пост. Връщайки се към семейната си история и трудностите, които е преживял като дете от смесен брак, той е възмутен от хората с отживели разбирания, недоволстващи, че ги управлява чернокож. Песента разказва неговата лична история, коментирайки расовата ситуация в Америка. Въпреки политическата тематика на някои от изпълненията, от албума струи оптимизъм, вяра и надежда. Звездата призовава към откриване на вътрешния мир и спокойствие, дори в хаоса на днешната реалност.

Парчетата, които се открояват в проекта, са "Push," "Super Love" и "Come On Get It", но титулната композиция печели най-голямо внимание. Някои от изпълненията са със седемдесетарско звучене и както Кравиц споделя, са вдъхновени от творчеството на музикални гиганти като Earth, Wind Аnd Fire, Куинси Джоунс (Quincy Jones), Тhe Brothers Johnson. Албумът предлага  не само модерни и енергични ритми, но и от онези прочувствени балади, така присъщи за Лени.

Според него това е най-значимият и най-разнообразният проект в досегашната му кариера. Той самият е продуцирал, написал и аранжирал всичките 12 песни, с изключение на "Boongie Drop", в която участва Jay-Z, и "Sunflower", композирана съвместно с друг хип-хоп изпълнител – Дрейк (Drake). Това е и първият диск на артиста за Roadrunner Records, към които се присъедини наскоро.

"Ще се видим скоро, София!", беше репликата, с която Лени слезе от сцената на столичния стадион "Академик" през 2008.
 
Сега спазва обещанието си.
 
Билетите за концерта на Лени Кравиц в зала "Арена Армеец" на цена от 60 до 110 лв. влизат в продажба в 9.00 ч. на 14 май в мрежата на Еventim,  включително "Германос", "Пикадили", "Техномаркет" и магазини "На тъмно".

Онлайн - чрез  www.eventim.bg.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички