Cypress Hill и Sean Paul на Elevation Music Festival 2012


Cypress Hill и Sean Paul на Elevation Music Festival 2012

4202

Организаторите на Elevation Music Festival 2012 продължават да добавят качествени имена към все по-впечатляващата си програма.

Новите артисти, които ще се качат на главната сцена редом с Fatboly Slim, Erykah Badu, Groove Armada, Nneka, Kosheen, Chambao, Walk Of The Earth и Паров Стелар Бенд (Pаrov Stelar Band), са ямайската звезда Шон Пол (Sean Paul) и кралете на хип-хопа Сайпръс Хил (Cypress Hill). Както MySound.bg вече писа, прочутото рап трио от Лос Анджелис пристигна у нас, но не успя да се изяви в първото издание на фестивала в Разлог миналата година (ама пък научи що е то нашенска чалгия).

Сега B-Real, Sen Dog и DJ Мъгс (DJ Muggs) потвърдиха участие в афиша на Elevation Music Festival 2012, за да изпълнят мисията си и да зарадват своите фенове с първото си изпълнение на живо у нас.

Cайпръс Хил отдавна представляват волята на народа и се отличават с погледа си към реалността на живота в гетото и използването на испанския език в техните рими. След девет албума, разпродадени в над 20 милиона копия в световен мащаб, групата предефинира и разбива границите на хип-хопа, като създава наистина яки парчета с изявен бас, блажени отнесени мелодии и агресивен хард-рок. Музикантите "патентоват" сливането  на рапа с рока в началото на своята кариера и също експериментират с безброй  други стилове през годините. Известни с невероятните си сценични шоута, Cайпръс Хил са едни от гигантите на съвременната музикална сцена вече 25 години. Нещо, в което българските меломани ще могат да се уверят. Лично.

Шон Пол Енрике (на снимката) пристига за първата среща с родните почитатели, въоръжен с нов албум, визия и страст към музиката. Както MySound.bg вече огласи, премиерата на диска му "Tomahawk Technique" се състоя през февруари.

Суперзвездата от Ямайка е продал над 10 млн. албума в цял свят от момента, в който изгрява на музикалната сцена със записа "Stage One" (2000).  През последната година е работил върху дълго чаканото продължение на номинирания за "Грами" (Grammy) "Imperial Blaze", в който е включен хит сингълът "So Fine". "Tomahawk Technique" предоставя ново измерение за Шон Пол, в което артистът е поставил предизвикателството пред новите си продуценти да предадат своите интерпретации на денсхол, запазвайки глобалното поп звучене, с което нашумя.

"Tomahawk Technique" е следващата стъпка в продължаващата доминация на Шон Пол в поп музиката и следва пътя на класическите му албуми. Сред тях е мултиплатиненият носител на "Грами" - "Dutty Rock", от който е парчето, с което пробива - "Gimme The Light"; платиненият "The Trinity", който изстреля синглите "We Be Burnin'" и "Temperature". С неоспорими хитове на соло музикант като: "Deport Them", "Like Glue", "Give It Up To Me" и "Get Busy" и редица изпълнения с други музиканти от величината на Бионсе (Beyonce) за съвместната песен "Baby Boy", "Jay Sean’s" и "Do You Remember" и Blue Cantrell’s с "Breathe", Шон Пол се утвърди като един от най-продуктивните поп изпълнители от своето поколение.

Дотам, че по света взе да броди въпросът е ли Шон Пол новият Боб Марли (Bob Marley), или не - до такава степен бившият ватерполист събра парти духа на Ямайка със социални теми и запозна света с ритъма на денсхола, достигайки за по-малко от петилетка статуса на най-популярния ямайски музикант след легендарния си предшественик.

Билети за Elevation Music Festival, който ще се състои на 23 и 24 юни с откриващо парти на 22 юни, могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim на цена от 99 лв.

Повече информация за събитието - на: www.elevation.bg  

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички