Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2
Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени тръгват на лятно турне "!Удивителни Въпросителни?"

Шумно се задава пролетният Бал в бяло


Шумно се задава пролетният Бал в бяло

3637

Steve Lawler и Ida Engeberg са чуждестранните хедлайнъри на четвъртия Бал в бяло, организиран от Метрополис.

Разбира се, присъстващите ще бъдат посрещнати и изпратени и от качествената селекция на българските участници - Jassen Petrov, DJ Steven, Roboloco - Miss Lidiya & DJ Smurf и DJ Petar.

Събитието ще се състои за първи път през пролетта - на 19 май от 22.00 часа в Зимния дворец в София.

Познат под името King Оf Space, Stave Lawler е талантлив артист, едновременно ценен от индустрията заради винаги блестящата си форма, която поддържа вече повече от десетилетие и от публиката заради постоянното си развитие, донесло му компетентна и музикално грамотна аудитория. Емблематичният резидент на терасата на Space в Ибиса е отговорен за много легендарни изгреви – слънчеви и музикални.

Част от поколението на ейсид хауса, той се занимава с електронна музика от самата зора на стиловете, в които работи и днес. Започва във времето на ранните незаконни рейв партита във Великобритания, става резидент на култовия за времето си Cream, постига триумфален успех в Space, Ибиса, ремиксира поп звезди като Jamelia, Dido и Джъстин Тимбърлейк (Justin Timberlake), композира саундтрака към хорър блокбъстъра The Skeleton Key, издава за най-големите в света (R&S Records, Systematic, Drumcode, Harthouse, Cocoon, MBF, OVUM, Sci+Tec, Soma и други).  Разбира се, няма как да пропуснем и собствения му лейбъл VIVa MUSIC, който бързо печели репутация на източник на таланти с артисти като Reboot, Simon Baker, Jamie Jones, Davide Squillace, Luca Bacchetti, Bushwacka и много други.

От самото начало типични за почерка му са отчетливите танцувални вибрации, в които всичко започва от ритъма. Неговият перкусионен звук отвежда публиката в дълбоките тъмни води на дийп хаус и даунтемпо, ескалиращи до екстатични развития, към които никой не остава безразличен. С края на сета му у нас обаче Балът в бяло няма да приключи, а тепърва ще започва. Защото след него зад пулта ще застане един от топартистите на съвременната техно сцена - Ida Engeberg (на снимката).

Продукт на неизчерпаемата откъм таланти шведска техно сцена, красивата блондинка си проправя път през мъжката професия с невероятен талант, амбиция и страст. Започва да диджейства още 14-годишна, на 18 получава първата си постоянна работа в клуб, а няколко години по-късно е резидент на легендарния стокхолмски Cocktail Club. Прогресивният й, постоянно развиващ се и изискан стил в танцувалния тек хаус бързо разнася славата й и на международно ниво и световният успех не закъснява.

Още дебютът й като продуцент с EP-то "Disco Volante" (за Pickadoll на John Dahlback) става един от най-високо ценените и пускани тракове на лятото на 2007. След него посоката е само напред и нагоре и до днес името на Ida не слиза от световните класации за диджеи и резиденти.

"Пускам дийп хаус, тек хаус, фънки техно, понякога минимъл и дори електро. Реално всичко, което докосва душата ми! Винаги ще черпя вдъхновение от ъндърграунда и ще пускам това, което мисля, че трябва публиката да открие, а не това, което знам, че е чувала!", споделя Ida.

С нейния приятел - небезизвестният Адам Байер (Adam Beyer), често са наричани Кралят и Кралицата на техното - той заради успешния си лейбъл Drumcode, тя заради нарастващата слава и изданията за култови компании като Pickadoll, Get Physical и Truesoul.

Билети за Бал в бяло се продават на цена от 20 лв. в мрежите на Eventim и Ticketstream.

18+

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички