Девет часа еуфория на Бал в бяло


Девет часа еуфория на Бал в бяло

3803

Сезонът на електронни балове в бяло започна.

По света шества популярното парти Sensation White, като тази година минава през столиците и на Сърбия,и на Румъния, но за втора подредна година някак надменно заобикаля българската територия.

Метрополис обаче вдигнаха гордо глава и за пореден път организираха Бал в бяло - в разгара на пролетта. При това не къде да е, а в "белия" Зимен дворец.

Като гости на събитието снощи бяха поканени страхотните Steve Lawler и Ida Engberg.

Първа зад пулта застъпи Ida и за около два часа показа на на феновете на какво я е научил съпругът й Адам Байер (Adam Bayer) (или може би какво той е научил от нея:). Като същинска ледена кралица, тя държеше безкомпромисен техно бийт чак докато не се наложи да отстъпи място на Steve Lawler към три часа след полунощ.

Веднага застъпил, той пусна парче на починалата преди дни Дона Съмър (Donna Summer) – ремикс на парчето й "I Feel Love", а веднага след това и той започна да разхожда присъстващите по трудните пътища на по-тежкия саунд. Преди и след гостите дума имаха диджеите на Метрополис (Metropolis) - а именно ветераните Jassen Petrov и DJ Steven и по-младото попълнение -  Miss Lidiya, DJ Smurf и DJ Petar.

Въпреки обявения за задължителен дрескод в бяло, той отново се оказа, че бил чак толкова задължителен. Макар повечето фенове да се бяха постарали да спазят условието, както на всяко парти от този род, организирано в България, кой знае защо (може би за да изпъкнат), не малка част от хората дойдоха преднамерено изцяло в черни дрехи. Причините за подобно странно решение, мисля си, може да се търси в психологията на българина назад във времето, но не му е мястото тук.

Факт е обаче, че когато претендираме за нещо определено от организаторите, е хубаво и редно и ние да спазваме конкретни правила на поведение. Да изпълним нашата част от договорката, дето се вика... (Колкото и формална да ни се струва тя).

Както казах по–горе, София за пореден път беше пропусната от организаторите на световноизвестното електронно събитие Sensation White, но смятам, че, след като вече си имаме фамозната зала "Арена Армеец", е съвсем възможно скоро и столицата да стане домакин на уникалното бяло шоу в оригинал. Дойде ли то в София обаче, на него няма да те пуснат, ако решиш да се правиш на интересен с черния цвят. Там правилото е желязно. Бели дрехи, и това е. Нямаш ли, не влизаш. И ако наистина нямаш, ще се наложи да си правиш панталон от чаршафи, иначе ще слушаш музиката от вън.

За финал ще кажа, че Белият бал на Метрополис - с британския гранд на електроника Steve Lawler и сексапилната шведка Ida Engberg, беше може би най-успешното, най–свежото и най-добре декорираното бяло парти, организирано на родна територия до този момент.

Девет часа еуфория!

Браво на организаторите, браво и на "белите" фенове.

Снимки на Яне Голев от фиестата - в секцията "Галерии".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички