Маестро Теодосий Спасов се впуска в ново музикално пътешествие
Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2

Monsters Оf StringS. Нежно-метално в клуб Алкохол.


Monsters Оf StringS. Нежно-метално в клуб Алкохол.

3597

Инструменталният дамски струнен квартет StringS събира любимите си фронтмени за концерт, представящ рок и метъл класики в столичния клуб Алкохол на 30 май.

Както MySound.bg вече извести, събитието е в програмата за авторска музика Sounds Like, която се провежда всеки месец в популярното заведение.
 
За изявата, наречена Monsters Оf Rock, нашите момичета се обединяват с вокалистите на Odd Crew, Skre4, Ауейк (Awake) и Фийлд (Fyeld).

Венета, Радина, Дора
и Нора, заедно с барабаниста и басиста си - Косьо Динев и Страхил Булянски, ще забият близо 15 култови парчета в авторски аранжименти за две цигулки, виола, виолончело, бас и барабани.

Специални гости на концерта ще бъдат четирима фронтмени на емблематични родни групи – Васко от Odd Crew, Мето от Skre4, Иван от Ауейк и Боби от Фийлд.

В репертоара са Rammstein, System Of A Down, Godsmack, Pantera, Slayer, Korn, Limp Bizkit, Лакуна Койл (Lacuna Coil), Metallica, Faith No More, Alice In Chаins, Nirvana, Апокалиптика (Apocalyptica), Slipknot, Rage Against The Machine и други.

"Идеята се роди спонтанно - всички знаем колко се кефят феновете на трибюти. Затова веднага решихме да я осъществим и подготвихме Monsters Оf Rock за по- малко от 2 месеца!", споделят момичетата. "Концертът ще бъде двойно удоволствие за нас - ще свирим любимата си музика на любимите си инструменти и ще излезем на една сцена с четиримата си любими вокалисти в българската метъл и рок музика. Когато ги поканихме, веднага се съгласиха! И си разкъсаха дрехите!", допълват гърлите.

Васко, Мето, Иван и Боби бързо избират песните, които да изпеят. Цялостната селекция обаче е малко по-сложна: "Спряхме се на песни, в които китарата (а понякога - и вокалът) не само могат да се заместят с цигулки, но заедно с това парчето да прозвучи хем познато, хем по съвсем нов начин", разказва Вени. "Интересно е, че в концерта няма симфоничен метъл. Вероятно би било логично, но избрахме песни, които харесваме и намерихме начин те да прозвучат добре в авторската ни интерпретация", допълва Нора.

Концертът Monsters Оf Rock продължава посоката, поета от Стрингс в дебютния им албум NOVA, който, както MySound.bg огласи, се появи на музикалния пазар в края на миналата година. Авторският звук на вече 10-годишната банда съчетава нежните мелодии на струнните инструменти с тежки рифове и динамичен ритъм. В настоящия концерт обаче цигулките ще бъдат все по-агресивни…

Билети за концерта Monsters Оf Rock ще се продават само на място на цена от 5 лева.

Начало - 22.30 часа.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички