Звездопад на ParkLive 3 в София през септември


Звездопад на ParkLive 3 в София през септември

3531

Третото издание на фестивала ParkLive ще се проведе в парковото пространство до Терминал 2 на летище София на 6 и 7 септември, огласиха организаторите, към които тази година се присъедини и екипът на столичния клуб "Ялта".

Те обещават качествена селекция от артисти, които ще запазят заряда и атмосферата на събитието от предишните му две издания.  

ParkLive отново ще предложи на родните меломани разнороден лайнъп от големи и утвърдени имена. В тазгодишния афиш са Basement Jaxx, Пит Тонг (Pete Tong), Henrik Schwarz и Herbaliser и едновременно с това едни от най-интересните нови електронни формации, появили се през последните години - Submotion Orchestra, Debruit, Ben Westbeech. С тази селекция ParkLive доказва отново силата си да подбира качествени артисти с ново, алтернативно и завладяващо звучене.

Сред новите имена, които ще направят дебюта си у нас, са носителите на британската наградата Best Dance Act - Basement Jaxx. Те  ще запишат първо си участие в България с диджейски сет на Felix Buxton и Simon Ratcliffe (на колажа вдясно).

Легендарният Пит Тонг не се нуждае от представяне за българската публика. Определян като един от законодателите на световната клубна сцена, за признанията и успехите му може да се говори много. Освен участията му във всички най-големи фестивали и клубове по света,  сред които, разбира се, "Ялта" и Solar Summer Festival, задължително трябва да споменем и легендарното му радиопредаване по BBC Radio 1 - Essential Selection, което води повече от две десетилетия.

Към звездната селекция на третото издание на ParkLive ще се присъедини и една от емблематичните формации на лейбъла Ninja Tune - The Herbaliser. Този път Olllie Teeba и Jack Wheery ще пристигнат с целия си бенд, за да ни покажат как се свири качествен фънк и хип-хоп на живо. Henrik Schwarz безспорно е една от най-важните фигури в германския електронен саунд за последните 20 години. Обиколил многократно земното кълбо, неговото шоу на живо е едно от най-желаните и търсени изпълнения от всички най-големи фестивали.

Submotion Orchestra е един от най-интересните и оригинални проекти, зародили се във Великобритания през последните години. Техният стил е трудно да бъде описан, тъй като звученето на бандата съчетава соул, дъбстеп, ембиънт, джаз и какво ли още не. Разтърсващите басове и барабани, в комбинация с изящни клавири и тромпети, перфектно допълват гласа на чаровната им вокалистка Руби Ууд (Ruby Wood) (на снимката), която се изяви у нас съвместно с Бонобо (Bonobo).

Както MySound.bg вече извести, първата визита на британския продуцент и музикант Бен Уестбийч (Ben Westbeech) в България определено остави дълбока следа в клубните среди. Той е от онези артисти, които умело съчетават мелодичното и клубното звучене. Затова Big Ben се завръща отново - този път на голяма сцена, с неговия Live Vocals Set.

Aудио-визуалният проект на Debriut е едно от нещата, която трябва да се види. Френският ритъм магьосник черпи вдъхновение от звуците на Киншаса и Кингстън, а музиката им често попада в полезрението на  величия като Q-Tip от A Tribe Called Quest.

Билети за третото издание на ParkLive са пуснати в продажба в мрежата на Eventim.

Цената на промоционалните билети, които ще се предлагат до края на юни е 55 лв. за двудневен фестивален пропуск и 35 лв. за един ден.

Подробна информация за участниците във фестивала и всички новини около ParkLive - на:

www.parklivefest.com

и фен-страницата във Facebook:

https://www.facebook.com/pages/ParkLive-Festival/243414253915

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички