DJ Ali Shaheed Muhammad в Sofia Live Club: червено и черно


DJ Ali Shaheed Muhammad в Sofia Live Club: червено и черно

2115

Първи юни – Денят на детето!
Първи юни – втора вечер без тютюнопушене в клубовете!
Първи юни – вечер (и) на черните ритми в София!

Пред входа на Sofia Live Club сме, а отпред има значителен брой хора.

За десети път тази вечер си припомням, че вече не се пуши в закрити помещения и бързо оправдавам скупчените на групички, всеки с цигара в ръката. Охраната ни отваря вратите и ни приветства в клуба.

Обстановката вътре е спокойна и по софия-лайв-ски – романтична.  

DJ Marten е зад пулта, имайки удоволствието да открие вечерта, която се очертава да е дълга и със сигурност приятна. В другия край на сцената има спретнат сет барабани, който "заплашително" ни предупреждава, че се очаква разчупено и интересно шоу. Но малко по-късно.

И така, на сцената се качва DJ Rawland, а олдскуул хип-хопът продължава да излиза от колоните на заведението. Ветеранството на диджея в този стил се проявява ясно и гостите на партито видимо се раздвижват.

Междувременно ситуацията вътре/вън е с изключително интензивен характер. Върлите пушачи се разпознават още щом отпият първата глътка от питиетата си. Започват да нервничат леко и не след дълго вече са навън с придружител "за по цигарка". Темата за забраната вълнува всички точно толкова, колкото и тази за земетресението на 21 срещу 22ри май, което ние усетихме отново под звуците на рап (Mega Drive 2).

След поредната цигарка, бързо преминаваме дългите коридори на Sofia Live Club и с изненада установявам, че току-що на сцената към DJ Rawland се е присъединил добре познатият ни и високоценен барабанист Росен Ватев. Него го познаваме от не една и две групи и сме го виждали по всевъзможни поводи на сцените на повечето ни клубове. Освен това взима участие в не малко трибюти в чест на какви ли не банди. Така и тази вечер, Росен разчупи атмосферата с живи барабани върхи песните, които миксираше Rawland.  Малко след него броят на хората на сцената се увеличи с още един. Бобо! Енергичен и нахъсващ, той направи няколко от своите авторски парчета ("Friends", "Петък", "Hip-Hop") с помощта на Rawland и Росен.  

Българското участие за вечерта е към края си. Загрявката за звездата е повече от убедителна, а пред сцената е пълно с хора вече. DJ Ali Shaheed Mahammad излиза пред публиката, а пушещите отвън влизат почти с фасовете в уста, за да не изпуснат и дръпка нито от наркотика навън, нито от този вътре. С приповдигнато настроение, всички се радваха на легендата на черния звук, в очакване да чуят любимите си парчета на A Tribe Called Quest. Не останахме разочаровани. Прозвуча цял мегамикс от изпълнения на знаменитата американска хип-хоп група.

DJ Ali Shaheed не пропусна да установи контакт с публиката, като прикани всички седящи да станат ("to shake that booty"). Изпълнителни любители сме, бих казала. Почти не остана никой в седнало положение. Контакт беше осъществен и в обратен ред. По едно време съоснователят на A Tribe Called Quest беше посетен от една фенка, която изкочи изневиделица и го дари със страстна целувка по бузата. Без скрито задоволство и с широка усмивка, гостът продължи да ни забавлява. Сетът му продължи около 2 часа. Предвид това, че вечерта вече беше в късните си часове, вместо изтощени, хората изглеждаха заредени.

И как не, един от най-добрите ни барабанисти двама от най-видните наши диджеи, едно емси и една легенда на хип-хопа в една чудесна нощ.

Вечер с вкус на музика, светлина от червени свещи и усещане за ритъм. 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички