Odd Crew все по-уникални - и в албумите, и на живо


Odd Crew все по-уникални - и в албумите, и на живо

5154

Нощта срещу неделята беше знаменита за родната банда Од Крю (Odd Crew) и нейните фенове. След 6-месечно отсъствие от сцената, музикантите взривиха столичния клуб "Микстейп" 5 (Mixtape 5) с промоция на новия си албум "Beyond Тhe Shell". За пореден път момчетата доказаха, че когато има бачкане, плюс идеи и талант, резултатите са впечатляващи. Мартин Стоянов (бас китара, бек вокали) казва, че ключът за техния успех е в поставянето на срокове. И отново – за половин година те успяха да създадат цял албум, да го запишат, да го миксират и да го пуснат готов за "консумация" от жадуващия за качествен звук слушател. 
Типично за концертите на тази формация, и този път пространството на клуба беше изпълнено от върли фенове, всеки втори с тениска на групата. Дали от първите тиражи мърч или от някое турне, без значение, всички за пореден път установиха огромното си уважение и признателност към бандата, носейки гордо нейното име на гърдите си. Имаше обособен кът, от където всеки можеше да се сдобие с новия албум, нови тениски и потници на групата. Щандът беше едно от най-заетите места в помещението, на моменти опашките там бяха по-дълги и от тези на баровете. И как би могло да не е така, феновете на нашата метъл гордост са едни от малкото, които разбират същността на обръщението, както на любовта към техните фаворити, така и на финансовата подкрепа към тях. Васил Райков (вокали) не веднъж спомена, че това, което са те сега, е благодарение на подкрепата на всички техни приятели и фенове. Доста хора изчакаха възможността да закупят билетите си за концерта в последния момент на цена от 15 лв., за да може приносът им към бандата да е максимален. 
Такава признателност и искреност може да се види само на лайв на Од Крю (снимка: Дани Свиленова). Бурната публика започна да скандира името на бандата, за да призове музикантите да се качат на сцената. Съвсем малко след 20.00 ч., както беше обявено, "семейството" се появи в светлината на прожекторите. Сцената беше грижливо подредена, имаше два паравана зад китариста и басиста, както и съвсем нов банер на бандата с логото на новия проект, който висеше зад Боян "Бонзи" Георгиев (барабани). Поздравления за дизайнерите, създали това лого, защото в него очевидно е вплетена ясна мисъл и дълбок символизъм.
Първата песен от репертоара бе "Follow Тhe Horns" от новия албум. След нея прозвучаха още няколко съвсем нови парчета, които без съмнение се приеха и харесаха от стотиците хора в клуба. Освен новите пиеси, бандата предвидливо беше включила парчета както от първия ("We Are What We Are"), така и парчета от втория си диск ("A Bottle Оf Friends").
Вечерта не мина и без соло на барабани от невероятния Боян Георгиев. Предвид темпото, в което са композирани парчетата, бе направо изненадващо, че Бонзи има сили да направи почти 10-минутно соло, с което потвърди мнението на всички, че е музикант на световно ниво. Разбира се, това важи и за останалите от бандата, които усъвършевстват съвместните си умения близо 14-години. 
Несъмнено най-емоционалният момент за вечерта беше, когато китаристът Васил Първановски засвири първите акорди на една от най-великите песни от репертоара на бандата, а и за цялия модерен метъл у нас - а именно парчето "I Ain’t Losing Myself" от диска "We Are What We Are".   Групата остана на сцената в продължение на 2 часа. Няколко пъти се опитаха да приключат концерта, но както на тях самите, така и на хората отпред не им се искаше. Чухме още няколко авторски парчета за край. С бурни аплодисменти , искрени усмивки и много крещене публиката изпрати своите любимци. След сценичната част, както винаги, момчетата бяха сред всички гости на клуба, за по едно приятелско "наздраве".
 
И така родният метъл обогати репертоара си с един уникален албум, който препоръчваме не само на феновете на твърдия рок, а на всички!

"They tried athousand, thousand times to break the last piece of my pride.No matter howhard they try to break my soul,All this suffering can’t change my faith"

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички