Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Red Hot Chili Peppers идват у нас по-тежки - с цели 18 парчета


Red Hot Chili Peppers идват у нас по-тежки - с цели 18 парчета

1628

Ред Хот Чили Пепърс (Red Hot Chili Peppers) обявиха, че ще разкрият 18 неиздавани по-рано парчета от звукозаписните сесии на последния си албум "I’m With You".

Всяка от песните ще бъде достъпна навсякъде по света както в дигитален  формат, така и на 7-инчов винил.

Междувременно, бандата пусна "Brendan’s Death Song", четвърти сингъл от актуалния си проект. Както MySound.bg нееднократно информира, "I’m With You" ще бъде представен и на първото шоу на групата у нас, което е обявено на столичния стадион "Георги Аспарухов" от 20.00 ч. на 1 септември. Антъни Кийдис и Ко. ще свирят по покана на "София Мюзик Ентърпрайсис". Музикантите пристигат заедно с новото попъление - китариста Джош Клингхофер (Josh Klinghoffer), който замени Джон Фрушианте (John Frusciante).

"Brendan’s Death Song" вече е в iTunes. Клипът, чиято поява се очакв съвсем скоро, бе заснет в Ню Орлийнс през май. Видеото започва с маршируващи музиканти, които свирят на "Джаз погребение". Според критиците и концепцията на сюжета, и текстът, идеално пасват на самата мелодия. В първата част действието се развива през деня. Маршируващите музиканти свирят заедно с RHCP по време на погребалното шествие, а бандата се вози на огромна черна катафалка. На финала вече е нощ и групарите са на гробището в Луизиана, забивайки пред огромен огнен знак Death Song.

Но кой е Брендън и защо тези купонджии му посвещават песен? Това е Брендън Мулен – дългогодишен приятел на музикантите, един от първите промоутъри, които ги забелязват. Още през 1983 Антъни и Флий представят свое демо пред Мулен в клуб Lingerie в Лос Анжделис в характерния за тях стил, маниакално подскачайки по сцената, или както самият Брендън по-късно го определя, в типичния peppers' стил. Мулен е очарован от това, което вижда, и веднага им предлага да подгряват публиката на наближаващия концерт на Бед Брейнс (Bad Brains).

Първата двойка неизвестни досега парчета на Ред Хот Чили Пепърс – "Strange Man" на А-страна и "Long Progression" на Б-страна – ще бъде издадена на 14 август, втората – с песните "Magpies" и "Victorian Machinery", ще излезе на 11 септември, а третият чифт  – "Never Is A Long Time" и "Love Of Your Life", ще се появи на 2 октомври.

Четвъртата, петата и шестата двойки, чиито заглавия не се съобщават все още, ще бъдат тиражирани съответно на 6 ноември, 4 декември и 18 декември. Последните три плочи ще се появят в началото на 2013. Всяко от деветте 7-инчови издания ще може да бъде комбинирани от феновете, като по този начин ще се създаде едно по-голямо произведение.

"Да откриеш песни, които да си подхождат с други, е специална задача, която изисква точните хора… и точните песни" - казва Клингхофер - "Някои изпълнения звучат по-добре заедно с други, а останалите се нуждаят от повече внимание и допълнителна грижа. Това са именно такива парчета".

Всеки от деветте винила ще включва артуърк от Kelsey Brookes (http://www.kelseybrookes.com/). Добре документираните основи в микробиологията, сърф културата и фолк изкуството, които има зад гърба си артистът, и които ясно личат от творчество му, са пречупени през призмата на крещящи цветове, дръзки образи и вечни мотиви. Негови творби са се появявали в безброй шоута на групи, арт изложения и списания като GQ, Modern Painters, Juxtapoz, Beautiful Decay и Dazed & Confused.

Ако случайно си проспал последните няколко месеца - Ред Хот се вихрят на световно турне, подкрепяйки актуалния си албум "I’m With You", като свирят в напълно разпродадени зали по цял свят. Част от тази обиколка е и шоуто на бандата в България.

Билетите - на цени от 70 лв. до 150 лв., могат да бъдат закупени от касите на Билетен център, НДК, "Арена Армеец" и касите на "Тикетпро" и неговите партньори в цялата страна или чрез www.ticketpro.bg

Още - на:

http://www.sme.bg  

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички