Филип Киркоров почерпи с 3 часа музика за новородения си син


Филип Киркоров почерпи с 3 часа музика за новородения си син

2479

Мегазвездата на руската естрада Филип Киркоров откри летния си тур "ДруGOY" у нас с пищен концерт в зала 1 на Националния дворец на културата снощи.

Сцената едва побра цялата мултимедийна техника, грамадните декори и двете дузини танцьори от група Рецитал. Филип се вихреше на подиумите на няколко нива, а впечатляващият 3D-мапинг (триизмерна прожекция на видео върху неравна повърхност) показа различни картини и разходи публиката от Космоса чак до затънтена руска деревня. 3-часовият концерт започна с мултимедийно интро, а самият Киркоров буквално се завъртя надолу с главата в специален космически модул. Певецът изпя на живо над 20 песни, като наблегна на най-новия си репертоар, а от старите си хитове изпълни "Единственная" и кавъра на парчето на Дана Интернешънъл "Diva". Музикалните изпълнения бяха пресичани от мини филм за мъдри деца и наивни възрастни, в който Филип Киркоров преминава като през врата във времето – от реалността на сцената в друг свят, където белобрад старец в божествена осанка го напътства мъдро и го учи, че трябва да преследва мечтите си. За тези близо 180 минути на сцената певецът смени 11 костюма, но нито веднъж не промени цвета на очите си – сините лещи грееха в иначе смуглите очи.

И този път Филип не пропусна да уважи присъстващите в залата дует Ритон и композитора Тончо Русев. Патриархът на българската музика, както го нарече Киркоров, е в основата на кариерата на Филип с песните, които му подарява през 80-те, и които правят Киркоров голяма звезда. От композициите на маестро Русев прозвуча хита на Катя и Здравко "Вечно се разделяме с нещо" в дует с познатата ни от "Евровизия `2008" украинка Ани Лорак. Киркоров изпя и незабравимата "Незабрава" като реверанс към наскоро отишлата си титулярна изпълнителна на песента Катя Филипова. За да поднесат букети, на сцената се качиха Васил Найденов и Драгомир Драганов, който уважи Ани Лорак с букет, а Киркоров - с прегръдка. Цветя имаше и от посланиците на Русия и Украйна у нас, както и от столичния кмет Йорданка Фандъкова.

По традиция на концертите си в София Филип говори дълго и емоционално пред публиката, но сега 3-те хиляди в зала 1 трябваше да почакат за лиричната пауза. И получиха подарък – оказа се, че петък, 29 юни, в България е празник за много Петровци и Павльовци, но за Филип това е още по-специален ден. Публиката в НДК първа научи топновината – няколко часа преди концерта Филип Киркоров е станал баща за втори път. Синът му, чието име певецът не съобщи, се родил в деня, в който Филип вече бил в България и се готвел за големия спектакъл от шоу-програмата "ДруGOY". През ноември 2011 Филип стана баща на момиче, най-вероятно родено от сурогатна майка. Малката Алла-Виктория е кръстена на жената на живота на Филип – кралицата на руската музика Алла Пугачова, и на неговата майка – Виктория. Навярно синът му също е роден от сурогатна майка, но както много неща от личния живот на Киркоров, и това остава загадка. Интересно е, че вестта за раждането на Алла-Виктория също беше съобщена лично от певеца и пак на сцена – при връчването на наградата "Золотой граммофон" в края на ноември миналата година.

Тази вечер за пореден път Филип отдаде дължимото на две от любимите си жени – посвети песен в памет на голямата съветска и руска актриса ЛюдмилаГурченко. Това беше култовото парче "Хочешь" на екстравагантната руска певица Земфира. А в края на концерта Киркоровотново разкри нестихващата си любов и болезнена привързаност към вече бившата си съпруга Алла Борисовна с изпълнение на нейния хит "Без меня тебя, любимый мойемя мала как остров)". За финал на зрелището след три часа и три биса, трите хиляди в залата чуха най-новата песен на Филип Киркоров "Мне не жаль". Спектакълът "ДруGOY", което в превод от руски означава "друг, различен", наистина беше различен от досегашните концерти на родения във Варна певец.

Шоуто показа един помъдрял, изстрадал и леко меланхоличен, но винаги влюбен и преследващ мечтите си Филип Киркоров.

Турнето продължава с концерти в летните театри в Пловдив (1 юли), Бургас (2 юли) и Варна (5 юли).

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички