Мери от Мери Бойс Бенд издава стихосбирка с името Непознати улици


Мери от Мери Бойс Бенд издава стихосбирка с името Непознати улици

1975

Месец след като БГ групата на 2012 пусна на музикалния пазар новия си албум "Непознати улици" 2012, вокалът и автор на всичките ѝ песни – Мария Мутафчиева, издава и книга с това име.

Фронтдамата е събрала своите ранни стихове и първите си текстове за песни. Илюстрациите и дизайнът са дело на Невена Ангелова – художник и преподавател в НХА.

Към творбата има и подарък – CD "Непознати улици" 2012: 12 трака презаписани версии на култовите песни отпреди десет години, както и неиздаваните до момента "Опит за летене", "Когато сън Земята заспи" и инструментал на най-големия хит на Мери Бойс Бенд "Непознати улици". Както MySound.bg вече извести, той бе поместен и в учебника по музика за седми клас.

"Текстът на една песен винаги е бил водещото начало за мен. Това, че съм филолог по образование, разбира се, ми помага, но ме прави и много самокритична... Никога преди не съм мислила, че ще издам стихосбирка... Румяна Емануилиду (редактор и издател) пое инициативата и ме покани, а аз първоначално се почувствах странно неподготвена за това... Но всеки от нас започва отнякъде... Когато си в публичното пространство, хората знаят всичко за теб от момента, в който си влязъл в полезрението им. Книгата "Непознати улици" (корицата на снимката) открехва врата към времето преди да стана Мери. Тя е моето начало като автор. Албумът пък е изключително важен за Мери Бойс Бенд, защото събира в едно първите авторски песни на групата! Сигурна съм, че за нашите почитатели ще е интересно да се срещнат със самите нас от друго време!", споделя Мария Мутафчиева.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички