Маестро Теодосий Спасов се впуска в ново музикално пътешествие
Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2

Нели Фуртадо издава новия албум през септември


Нели Фуртадо издава новия албум през септември

4086

Дългоочакваният пети студиен албум на Нели Фуртадо (Nelly Furtado) - "Spirit Indestructible", ще се появи официално в каталога на Universal на 17 септември.

Изпълнителката участва в създаването на всяка от песните. В унисон с нейната еклектична музикална природа, материалът включва колаборации с разностранни артисти. Сред тях са хип-хоп продуцентът и композитор Salaam Remi (Nas), поп гуруто Родни Джъркинс (Rodney Jerkins) (Michael Jackson, Beyonce, Лейди Гага (Lady Gaga), рок и метъл ветеранът Bob Rock (Metallica), световноизвестният DJ Тиесто (DJ Tiesto), John Shanks и ямайският реге продуцент Da Genius. Първият сингъл е е "Big Hoops (Bigger The Better)", съвместно дело с Родни Джъркинс.

"Започнах да пиша тези песни по времето, когато пуснах своя испански албум "Mi Plan". Бях в прекрасен етап, чувствах се освежена и готова да създам отново музика на английски. Този проект е за позитивизма, младостта, положителната енергия и несломимия дух. Искам хората да усетят музиката по начина, по който я сътворихме. Искам да скачат, да танцуват, да крещят, да се смеят, да плачат, да обичат, да усещат ритъма й и да я слушат силно навсякъде", споделя екзотичната красавица.

"The Spirit Indestructible" e нейният първи диск на английски след "Loose" (2006), който дебютира на върха на Billboard Hot 200, продаде над 10 милиона копия по цял свят и получи платинен статус в 32 държави. От "Loose" излетяха 3 успешни сингъла, сред които "Promiscuous" и "Say It Right", донесли на Нели номинации за "Грами" (Grammy).

Титулната композиция носи силно послание. "...Реших да включа моя приятел Спенсър Уест, който тъкмо завърши своето невероятно катерене до върха на Килиманджаро - така той успя да ангажира вниманието на много хора, които подкрепиха каузата за чиста вода в Африка. Спенсър е истински герой, който всеки ден се изправя пред трудностите и доказва на всички, че няма невъзможни неща. Създадох тази песен, за да отдам почит на човешката природа и вярвам, че сме способни да се справим с всичко, което животът ни поднесе. Всички имаме несломим дух! Хората като Спенсър са мой пример за това", споделя Фуртадо.

"За мен е истинска чест да участвам във видео към толкова вдъхновяваща песен. Откъсите, които бяха избрани за илюстрация на текста, са страхотни и ми навяват силни спомени от преживяното катерене”, не крие Уест.

"Spirit Indestructible" ще предложи 14 песни, а в луксозното му издание ще има още една - бонус. След излизането на проекта Нели ще се втурне на голямо турне, което вече подготвя.

Албумите на Футрадо са продадени в 16-милионен тираж, а синглите - в 18 млн. екземпляра.

Вокалистката е удостоена с престижни отличия като "Грами", Brit's, Latino Grammy, приз за World Music и има цели 10 статуетки Juno.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички