Маестро Теодосий Спасов се впуска в ново музикално пътешествие
Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2

Новият албум на Linkin Park директно на No. 1 в Billboard 200


Новият албум на Linkin Park директно на No. 1 в Billboard 200

4178

Новият, пети  албум на Линкин Парк (Linkin Park) - "Living Things", оглави класацията Billboard Top 200, влизайки директно на първата позиция.

Това е четвъртият им последователен запис, който се настанява на #1 още с дебюта си в чарта и е признание за продуцентите Mike Shinoda и Рик Рубин (Rick Rubin), които този път подходиха по-интроспективно към звука на калифорнийската банда.

За нея това е петият диск, оглавявал Billboard 200 от 2000 г., когато проби с "Hybrid Theory". Никоя друга група не е имала повече No. 1 албуми в историята на класацията. От всичките пет студийни записа на групата само дебютният им не успява да оглави чарта. На "Hybrid Theory", първото CD на бандата, му отне известно време докато привлече вниманието към себе си и достигна #2, като се задържа там за четири непоследователни седмици в началото на 2002. Въпреки че така и не се добра до #1, "Hybrid Theory" финишира 2001 като най-продавания албум за годината. В допълнение към четирите No. 1 студийни проекта, формацията е #1 благодарение и на съвместната си работа с Джей-Зи (Jay-Z) по "MTV Ultimate Mash-Ups Presents: Collision Course".

Линкин Парк влязоха директно под номер 1 в класацията за албуми и на Обединеното кралство. "Living Things" оглави чартовете на iTunes в редица страни. Бандата детронира досегашния #1 в официалната класация за албуми във Великобритания и за първа седмица мултиплатинената група заввладя първата позиция в чарта. По този начин петият студиен запис на базираната в Лос Анджелис формация успя да се превърне в техния шести "Топ 10" албум и трети номер N 1 запис на Острова.

Пилотен сингъл на проекта е "Burn It Down". Премиерата на парчето бе на сцената на Third Encore Rehearsal Studios в Калифорния на 16 май, преди групата да го представи на церемонията по връчването на музикалните награди Billboard 2012. Клипът му бе презентиран като част от MTV First. Кадрите са режисирани от диджея на бандата, Joe Hahn, и са изпълнени със специални научнофантастични ефекти, които отвеждат феновете на Линкин Парк в мрачна електронна реалност. Мъгла, експлозивни пламъци и апокалиптични сцени илюстрират представата на музиканта за развиващата се дигитална ера, а към самия край на видеото всичко се изгубва в пламъци.

"Избрахме "Living Things" за заглавие на новия ни албум, защото е насочен предимно към хората, отнася се главно за личните взаимоотношения. В последните ни няколко записа интересът ни беше насочен повече към глобалните събития и социалните въпроси, тези теми ни вълнуват и сега и също са засегнати по някакъв начин, но този диск наистина е далеч по-личен", споделя ко-фронтменът Майк Шинода пред NME.

Албумът "Living Things" е на музикалния пазар у нас от "Орфей Мюзик", изключителен лицензиант на Warner Music International.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички