Епичен и тежък финал на Kavarna Rock 2012


Епичен и тежък финал на Kavarna Rock 2012

3569

Епична, емоционална и вълнуваща беше финалната вечер на Kavarna Rock 2012.

Фестивалът за седма поредна година събра фенове и първокласни групи и музиканти в рок и метъл столицата на България Каварна. В първите два дни на сцената на стадион "Калиакра" излязоха Dio Disciples, Michael Schenker, Glenn Hughes, Stryper с Jeff Scott Soto, Dokken, Big Noize и Sebastian Bach, D2 с Дичо (Di4o), Команда 5 и Б.Т.Р.

Всички те, както и артистите, които се изявиха в закриващия ден на сцената на Kavarna Rock 2012, не само свириха пред публика, но и се срещнаха и снимаха с феновете си и раздадоха автографи.

Третата, финална вечер на събитието, с участието на Ренегат, Ахат, Rhapsody Оf Fire, Камелот (Kamelot) и Lizzy Borden бе посветена на по-тежките жанрове – съчетание между мощни вокали, твърди рифове, безкомпромисен ритъм и зрелищно представяне.

По традиция вратите отвориха в късния следобед. Първият звук, който откри вечерта, бе красивото соло на гайда, с което започна песента "Пропаст" на Ренегат. Пловдивската банда вече десетилетие е сред най-активните и обичани групи в жанра си у нас и на Kavarna Rock показа завидна форма в концентриран сет, включващ и познати, и чисто нови парчета от последния им албум – "Ренегат 2012". След тях на сцената се качиха родните класици от Ахат. Те също представиха както хитовете от дългогодишната си кариера, така и песни от неиздадените им последни 2 албума. Още в началото на концерта им публиката пред сцената лавинообразно нарастваше, а към края, точно преди изпълнението на вечната "Черната овца", Ахат развълнувано благодариха на феновете, че подкрепят групата и с обичта си правят парчетата им емблеми. Звезди беше и почетният водещ на Kavarna Rock 2012 и със сценичното си присъствие и коментари допълни още рок класата и общото настроение на фестивалната атмосфера.

Малко преди 20.00 ч. на сцената се качи и първият чуждестранен гост на вечерта – италианците Rhapsody Оf Fire. Музиката им – съчетание на пауър и симфоничен метъл - потопи публиката в  кинематографичнo изживяване с песни, като "From Chaos Тo Eternity", "The Village Оf Dwarves", "Dawn Оf Victory". Групата, чиито стил "холивудски метъл" е вдъхновен едновременно от съвременните тежки жанрове, класическите композитори (Вивалди, Бах и Паганини), Романтизма и Средновековието, е във великолепна форма и го доказа еднозначно на Kavarna Rock 2012. Концертът им включи класики от току-що завършената 15-годишна сага от 9 албума - "Emerald Sword", и българските фенове успяха да усетят едновременно цялостното величие на миналото на бандата, но и устрема ѝ към бъдещето.

След тях на сцената излезе още една банда, която е на прага на своята нова история. Дни преди Kavarna Rock 2012 Камелот обявиха новия си вокал, а по време на интервютата си у нас споделиха, че първият им студиен албум с гласа, авторските текстове и композиции на Tommy Karevik, е напълно завършен и ще излезе тази есен. Групата откри концерта си с класиките "Rule Тhe World", "Ghost Opera" и "Center Оf The Universe" и публиката доста бързо разбра защо Камелот са избрали именно Tommy за заместник на Roy Khan – виртуозно вокално майсторство, невероятно сценично присъствие и контакт с публиката. Абсолютната еуфория обаче тепърва предстоеше. След няколкоминутно соло на барабани, за което Casey Grillo превърна дори виковете и пляскането на публиката в част от инструмента си, прозвучаха първите акорди на "The Hounting" и неочаквано на сцената се появи прекрасната певица на Epica - Simone Simons. Гостуващ музикант в оригинала на парчето, както и в предстоящия им албум, тя очарова публиката с изключителния си глас. Изненадите обаче не свършиха до тук – само след едно парче на сцената се качи още един гост на бандата – вокалът на Rhapsody Оf Fire - Fabio Lione, с когото групата заби "Karma". Последната песен от епичния им концерт беше "March Of Mephisto" и с нея Камелот отбелязаха края на едно от най-запомнящите се метъл събития в страната ни в последната година.

На Kavarna Rock 2012 обаче тепърва предстоеше да посрещне и третия гост в последната фестивална вечер – Lizzy Borden. Калифорнийската група, известна със зрелищните си шоута, представи на първия си концерт у нас Appointment With Death Show. Преминало през над 20 държави на няколко континента, то е фестивален хит това лято, включен в програмата на френския Hellfest, италианския Gods Оf Metal и германския Headbangers Open Air. Разбира се, важна спирка по пътя бе и Kavarna Rock 2012!

На фона на класики като "Me Against The World", "American Metal", "Master Of Disguise", "Tomorrow Never Comes" и "Under Your Skin" фронтменът на едноименната група Lizzy Borden (на снимката) смени десетина костюма, маски и реквизит, разигравайки театралния си метъл-спектакъл на ужаса. Герои в него бяха смъртта, дяволът, както и оригиналният главен персонаж, наречен Oblivion. Кулминация бе ритуалното убийство на девойка на фона на "There Will Be Blood", веднага след което Lizzy слезе в първите редове пред публиката със стичаща се кръв по лицето и ръцете.

След това шоуто продължи, докато в края, за изненада на всички, прозвуча китарно соло с мелодията на Националния химн на Република България. Разбира се, на него публиката избухна в аплодисменти и викове, които не стихнаха до последните акорди на биса.

След края на шоуто, увенчало тридневния фестивал, остава само да повторим неговото мото: Kavarna Rock 2012: Simply Epic!

Снимки на Красена Ангелова - в секцията "Галерии".

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички