Точка на кипене с Hatebreed в Порк Пай


Точка на кипене с Hatebreed в Порк Пай

2164

Срце на бина!

Да, сърцето, което принадлежи на сцената – това имат предвид моите любими приятели от Смут (Smut)! Хардкор банда от Скопие, която се чувства като у дома си всеки път, когато дойде за концерт у нас. Така и трябва, вие не бихте искали близките ви да се чувстват другояче когато са ви на гости, нали? Да подгряват за Хейтбрийд (Hatebreed), заедно с Вендета (Vendetta) и Ласт Хоуп (Last Hope) са ги поканили Re-Act и "Тангра Мега Рок".

Моите предположения, че шоуто ще стартира по-късно от обявения час, се оказват погрешни. Мамка му, изпускам Смут, когато стигам до "Порк Пай" (Pork Pie) разбирам, че Вендета са свирили пред нищожен брой публика, докато на Смут се е точила първата стотица люде. Гостите имат нов албум - "Мемоарите на скршениот човек", и са представили доста песни от него, както и това - "Срце на бина", към което има много готин клип (http://youtu.be/uSZQluMtFeE). Това е четвъртият им диск, който излиза 4 години след предишния. И събира всичката енергия, която раждат емоции, близки и до любовта, и до омразата. Отчаянието трябва да се бори с гняв, че нещата не са по-добри… Чувам само позитивни отзиви от представянето им и знам, че (живи и здрави) пак ще дойдат. (Нали, Джоле?)

Докато се ориентираме към бара на свежото прохладно място, Ласт Хоуп вече са се покатерили на сцената. Кефът на хората да пеят старите класики на бандата е толкова голям, колкото и да се дерат заедно със Сашо на парчетата от актуалния албум "More Than Ever". Нощта вече смъкнала още няколко градуса надолу на термометъра, но индикаторът за настроение е дали градусите са  здравата нагоре. Е, и алкохолът се е намесил (все пак не всички са толкова радикални въздържатели като Сашо).

Абе много сърце има в тази група и как да не дадеш на момчетата своето? В серията последни 3 песни, по традиция, се изреждат гости на сцената – Георги от Expectations и Шута от онези сто групи…

На яките огради, ама от онези високите - като на концерт на Металика (Metallica), вече са накацали много хора и истерията лекинко започва да ги налазва докато лайн чекът на хедлайнърите тече. Избухват и Джейми Джаста (Jamey Jasta) и останалите от Хейтбрийд оглеждат добре тълпата. Приготвили са и има-нема 20 парчета метализиран хорд кор. Премерено количество стари хитове и по-нови – голяма част от тълпата чупи краци в пита още на първата песен, та до самия край. Имаме си работа с про музиканти – машини. Удрят стегнато една след друга, катерят се по колоните, скачат и ти крещят право в лицето. Във всяка пауза между песните се чува "Destroy Everything!", та "Destroy Everything!"… Добре де, и нея ще я чуем, но в края на сета. Ще я чуем, ама ако не я надвикаме! В програмата присъстват и други от проекта "Supremacy", от който - като се замислиш, са минали 5 години… И цели шест от предишния (и първи) концерт на американците в България. Няма да чакат още толкова, за да се върнат за шоу у нас, обещава ни Джаста (на снимката), а това си заслужава да си изгубиш гласа точно сега.

Сред другите точки на кипене, по време но които се вихри мош пит - та пушек се вдига (ама буквално!), са "To The Threshold", "Live For This", "I Will Be Heard", "Perseverance"… И така до 10-ина минути след 23 ч. А после - спускане във възтъмния парк и изплуване в ежедневието няколко часа по-късно. Бачкане и рутина в горещината на скучния град.

Но умът и сърцето ти са останали там, на сцената.

Снимки - в секцията "Галерии".

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички