David Guetta и Tiesto на сцена 30 X 8 в Несебър този уикенд


David Guetta и Tiesto на сцена 30 X 8 в Несебър този уикенд

4240

Община Несебър ще е най-атрактивната парти точка на Балканите предстоящия уикенд.

Причината за това е Solar Summer Festival. Както MySound.bg първи извести, събитието ще проведе на стадиона в Несебър на 27 и 28 юли. Негови хедлайнъри са звездите на световната денс сцена - Давид Гета (David Guetta) и Тиесто (Tiesto).

Двамата диджеи са поискали възможно най-добрата техника, която съществува. Затова всички мултимедийни ефекти, лазери, светлини и озвучаване ще бъдат внесени от чужбина. Изграждането на сцената, която е с внушителните размери за диджей парти 30 х 8 метра, започна вчера.

В първия ден на фестивала ще се изяви Гета (на снимката). Превърналият се в икона на съвременната поп сцена французин прави от всяко свое участие празник за феновете на електронната музика. Последното му завоевание в денс класациите е мегахитът "Titanium", с който продължава да разбива всякакви рекорди. Именно това негово парче вече 28 поредни седмици е на първо място в класацията за най-често пусканите песни в клубовете в САЩ (Billboards Dance/Club Play Songs Chart). Постижение, което никой не е достигал от 29 години. В цялата история на чарта има само една песен, която се е задържала на върха по-дълго - "Thriller" на Майкъл Джексън (Michael Jackson).

На следващия ден (28 юли) на стадиона в Несебър ще видим холандския корифей Тиесто. През последните три години той бе сред специалните гости на Solar Summer Festival, гарнирайки всeки от сетовете си с невиждани мултимедийни ефекти.

И двете вечери вратите на стадиона ще бъдат отворени за посетители в 21 часа. Подгряващ диджей, преди съответните хедлайнъри, ще бъде Juan Alvarez. Той е диджеят, без който не започва нито едно парти в "Ялта", нито пък събитията, подписани от Solar.

Както и в предишни години, организаторите на Solar са взели сериозни мерки за сигурност, които обаче няма да попречат на парти настроението. За нормалното протичане на фестивала са ангажирани, както представители на полицията в града, така и лицензирана фирма, отговаряща за реда на фестивалната територия.

Пропускателният режим за фестивала ще бъде организиран през два входа. Всички, притежаващи покани за събитието и журналистите, ще влизат от страничния вход, граничещ с VIP паркинга до стадиона. Достъпът на останалите гости ще бъде през главния вход. На фестивала няма да бъдат допускани лица в нетрезво състояние. Забранено е да се внасят оръжие, напитки, големи раници, лазерни фенерчета, пироефекти, пиратки и пр.

Преминалите през зоната за сигурност ще бъдат упътвани от стюарди за атракциите, които ги очакват на стадиона, както и за обособените зони за пушене.

Билети за Solar Summer Festival могат да бъдат закупени от мрежата на eventim.bg и магазините на GLOBUL, "Белия бар" в "Ялта", касата на стадиона в Несебър (с работно време 10 - 14 часа и 14 - 20 часа) и в Tattoo студиото на хотел "Кубан" в Слънчев бряг.

Седмица след концертите в Несебър, Solar ще има своя отделна сцена - Solar Dance Arena, в рамките на Spirit Оf Burgas. За там вече е осигурена друга плеяда звезди от света на електронната музика. На 3 август зад пулта  застане транс иконата Armin van Buuren, на следващия ден двамата любими хаус диджеи на българската публика - Mark Knight и Fedde Le Grand, а финалът на 5 август е запазен за техно магнатите Richie Hawtin и Дъбфайър (Dubfire).

За това, че  Solar превърна България в една от най-значимите парти дестинации по света, говори и фактът, че за последните два дни на Solar Dance Arena у нас пристига екип от най-влиятелната телевизия в света за електронна музика - DanceTrippin. Той ще заснеме видео материали и ще ги излъчи както по телевизионния си канал, който покрива Европа и Африка, така и на сайта си, който месечно се посещава от над 500 000 души.

DanceTrippin е телевизията, която заснема най-големите партита на най-известните диджеи по целия свят.

Още от БГ зона


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички