Първата българска музикална борса - MusicPRO, отваря на ON! Fest


Първата българска музикална борса - MusicPRO, отваря на ON! Fest

4066

Нова зона на бързо нашумелия фестивал ON! Fest ще събере всички с професионална връзка или интерес към музикалната индустрия у нас. Това е борсата MusicPRO.

Бурното развитие на развлекателния сектор в България в последното десетилетие протече паралелно с предизвикателствата на новите реалности в глобалната музикална индустрия, световната икономическа криза и спецификите на родните пазар и публика. Въпреки проблемите, едно е сигурно - българската музикална индустрия има потенциал за развитие и е въпрос на време, усилия и правилни действия той да бъде осъществен, категорични са организаторите на MusicPRO, първата българска музикална борса.

Както MySound.bg отдавна извести, второто издание на ON! Fest - първият и единствен фестивал у нас, който събира на едно място различните течения от градската култура в колоритна селекция с най-интересното в съвременното градско изкуство, начини на забавление, спорт и лайфстайл, ще се проведе в Интер Експо център в София на 21, 22 и 23 септември.

До този момент в Европа и САЩ съществуват десетки мащабни музикални търговски борси и конференции, но до сега страната ни никога не е била домакин на такава. Затова е време сами да я създадем, обосноваха решението си организаторите. MusicPRO събира всички участници, които имат професионална връзка или интерес към музикалната индустрия.

MusicPRO е платформа, на която всеки – от независимите групи и изпълнители, музикалните лейбъли, клубовете и фестивалите, през адвокати по авторски права, графични дизайнери и музикални журналисти, до охранителни фирми, кетъринг компании и фирми за озвучителна техника под наем, може да сподели професионален опит и знания, да промоутира дейността си, да се сравни с конкуренцията, да преговаря, купува и продава.

Целта на събитието е да се направи осезаем принос към развитието на българския музикален сектор и да се създаде по-силен международен обмен с чуждестранните партньори.

MusicPRO ще включва 3 основни модула:

1. Базар, на който всички могат да закупят изложбено пространство, или просто да дойдат като посетител (регистрация – на http://onfest.bg/bg/music-pro/register)
2. Лекции, дебати, работилници
3. Шоукейс сцена, на която всеки може да направи следващата стъпка в кариерата си, като представи музиката си пред професионална публика.

MusicPRO е на http://onfest.bg/bg/music-pro/about

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички