Рок и метъл маратон разтърсва Царево на фестивала Жреци на музите


Рок и метъл маратон разтърсва Царево на фестивала Жреци на музите

3998

Рок и метъл маратон ще разтърси Царево на 25 август.

Както MySound.bg вече огласи, събитието е в рамките на ММФИ Жреци на музите, който забавлява жителите и гостите в южните ни курорти от понеделник.

Рок концертите са традиция в програмата на фестивала за четвърта поредна година. До момента са се изявили родните банди Габана, Докторс Гого Бенд, Бодра смяна, Egodraft, Maze, DSOL, Artmospheric Band, Rocco e Freddy, Gunpowder, Коцето Калки, както и Eye Cue от Македония и Bad Memory от Сърбия. Тази събота на сцената на централния площад в Царево ще забият банди от цялата страна и чуждестранни гости. В афиша са Paper Wings от София, Летците от Сливница, Acoustic Corporation от Пловдив, Bright Sight от София, Hellrider от Бургас, S.D.X. от София.

Началните акорди ще прозвучат в 18.00 ч., краят е неясен.

Paper Wings са софийска група в състав: Драго (китара и вокали), Ангата (китара и вокали), Тео (бас) и Шеми (барабани). Идеята за бандата се заражда преди три години и след много трансформации сред членовете и името достига до този вариант. Музиката им е веселяшки пънк-рок, близък до скейт пънка и т.н.калифорнийската вълна. Сред жизнерадостната музика и инфантилните текстове за любов и момичета, музикантите се опитват да прокарат идеите си за независимостта на идеите и живота на всеки един от нас, които са може би най-ценните неща, които един човек притежава. След това идват мечтите и всекидневието, които също доста често следват измислен от някой друг стереотип, на който не трябва сляпо да подражаваме. През лятото на 2012 Paper Wings издадоха и първото си сплит-CD заедно с друга столични пънкари – Face-Off, включващо по 3 песни и от двете групи и съвместен бонус-трак.

Летците са формация от Сливница, създадена през лятото на 2011. Стилът й е ориентиран към пънк-рок звученето с текстове, засягащи битието на българина. В нея участват Никола РанковичПартизана – бас, вокали; Радостин СтойковКмета – барабани, бек вокали; Радослав Рангелов – Спеца–китара, бек вокали, Димитър Йосифов–китара, бек вокали. От скоро групата работи по дебютния си албум. Тази година тя взе участие и във възродения "Берксток".

Acoustic Corporation
пристигат Пловдив в състав: Иво Матеев – китари, вокали, Жоро "Smooth J" Харизанов – тромпет, Теодора Матеева "Dochie" – вокали, Цветан Братойчев–бас , Николай Цеков–барабани. Историята им започва през 2008, когато бандата се подвизава под името Artmospheric Band. Музикантите имат клубни участия в София и Пловдив, като на два пъти променят състава си, напипвайки своя стил и звучене. То е микс от акустичен фънк, суинг, реге и балканско етно. В сегашния формат групата записва първия си студиен албум и с нетърпение очаква да покаже музикалната си гледна точка, вече в пълен състав след повече от половин година прекъсване.

Bright Sight (Брайт Сайт) от София е енегрична и ударна пънк рок банда, създадена през месец май 2009, когато идеята за точно такава музика събира Станко (бас) и Ангел (китара), Ясен (барабани) и Даниел (китара). Специфичното за тях е, че всеки пее, което се използва освен за разнообразни вокални ефекти, и за хоров ефект. Текстовете на песните са със социална тематика. През декември 2009 бандата изнася своя първи концерт, а през април 2010 са готови студийните записи на първите 3 песни. Оттогава рокаджиите не спират с клубните си  участия. През септември 2011 Bright Sight издават дебютен албум, озаглавен "Ехо на душите ни", към който заснема два официални видеоклипа - "2012" и "Изкуствен свят". През юни тази година по случай своята 3-та годишнина бандата издава специално EP "Три" с три 3 парчета, като към едно от тях – "Следи", е заснето официално лайв видео с кадри от промоцията на изданието.

Hellrider са от Бургас. Групата съществува от 2008. Съставът й се е променя многократно през годините. През 2010 се събират Марто (китара, вокал), Никола (бас) и новите тогава членове Велин на барабани и Георги на китара, които изнасят няколко концерта, набират скорост и участват в по-големи концерти и фестивали. В края на 2011 записват първото си демо. През април тази година имат своето първо участие извън Бургас – в столицата, но след това китаристът и басистът напускат. Настоящият членове са Марто – китара, вокал, Киро – китара, Стоян–бас, Велин–барабани. В този състав вече имат създадени и редица нови парчета.

Столичаните S.D.X. (на снимката) са последната група, която ще се качи на сцената в Царево на 25 август. Самите музиканти обясняват явлението S.D.X. по следния начин:

"На всеки постоянно му се случват всякакви неща. Някои просто отминават, други бележат бъдещето ти. Винаги напред и нагоре, взели най-доброто от изминалите случки, с възможно най-тежък, бърз и мелодичен саунд… ние сме S.D.X., а това е нашата малка историйка:

Началото на края или моментът, в който започна настоящето…Можем да кажем, че през май 2010, след десетки парчета, които вече не свирим; няколко човека, които, макар че са много добре и продължават да се занимават с музика, вече не свирят/пеят с нас; и няколко резки смени в саунда и стиловата ориентация, бяха заредени патроните на S.D.X. Тогава в нашия "метъл волтрон" се включи Митака (вокали), след като преди това Шеми (барабани), Бобката (китара) и Пешо (бас) бяхме направили всички необходимо да спасим света от силите на доброто. По-късно към групата се присъедини Митака от Toxic Hate Alive Inside – мощен вокал с уникално присъствие и в час с музиката, която харесваме и в случая – правим. Новият китарист – Митака 2, се присъедини към нас официално на 5 март".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички