С Алиша Кийс в Страната на чудесата


С Алиша Кийс в Страната на чудесата

3663

Алиша Кийс (Alicia Keys) е почти готова с новия си (и така!) дългоочакван от феновете следващ албум.

"Girl On Fire" ще излезе на музикалния пазар от RCA Records на 27 ноември. В България проектът ще се разпространява от "Вирджиния Рекърдс"/Sony Music.

На 6 септември певицата ще представи пилотния едноименен сингъл на церемонията на Музикалните видеонагради на MTV, а глобалната премиера на сингъла в радиофериа и в iTunes е на 4 септември.

Отличената с 14 награди "Грами" (Grammy) вокалистка, композитор и продуцент е подготвила специално представяне на пилотния сингъл за сцената на Музикалните видео награди на MTV, които ще се проведат в центъра "Стейпълс", Лос Анджелис.

"Girl On Fire" разказва за вътрешния глас на човек... За това да се доверяваш на инстинктите си, докато намериш себе си. Нямам търпение да го споделя със света", признава Алиша.

Албумът включва както бързи и динамични парчета, така и прочувствени балади (запазена марка на певицата) с дълбоко съдържателни текстове и послания. За създаването на новия си - пети диск, Кийс работи с редица талантливи имена. Сред тях са текстописецът Krucial, носителят на "Грами" Babyface (Бейбифейс), писателят и вокалист Jeff Bhasaker, писателят-критик Gary Clarke Jr., новите звеезди Pop и Oak, както и едни от най-актуалните имена в момента - Emeli Sandé и Jamie XX. Песните от "Girl On Fire" ще предложат точно това, което очакваме от Алиша Кийс – специфичен тембър и виртуозна вокална техника, придружени от брилятно изпълнени партии на пиано от самата певица в комбинация от силна ритъмна секция, електро, реге и фючър ар-ен-би. Всичко това показва, че с новия албум Алиша прави стъпка напред в унисон с новите музикални тенденции, но без да губи от класическото си звучене на "музика, която ще остане във времето". Проектът е вдъхновен от пътуванията на певицата по цял свят и най-вече от дългото време, изкарано в Лондон и Ямайка, преплетено с атмосферата на Ню Йорк.

Междувременно, Алиша се изяви в новия сингъл на Фифти Сент (50 Cent) - "New Day". Както вече MySound.bg писа, Къртис Джаксън III (Curtis James Jackson III), както е истинското име на звездния хип-хопър, ще включи песента в следващия си диск - не по-малко дългоочаквания студиен проект "Street King Immortal".

Освен е певица, текстописец, композитор и продуцент, Алиша се изявява и като актриса. Изпълнителката е отличена от New York Times с приза за най-продавана писателка, организатор и хуманитарен посредник. От издаването на дебютния й албум "Songs In A Minor", Кийс се превърна в един от най-значимите артисти в музикалната индустрия с множество хитове и над 30 милиона продадени албума по света. Като актриса жъне успехи с ролите си в продукциите Smokin’ Aces’, The Nanny Diaries и The Secret Life Ff Bees. Певицата направи своя режисьорски дебют с Lili (2011), част от документална поредица от 5 късометражни филма, чиято основна тема разглежда болестта рак на гърдата.

Друг проект, който й носи успех като продуцент, е театралната постановка Stick Fly (по пиесата на Lydia R. Diamond) за театър Cort. Музиката към пиесата е композирана от самата Алиша. Дебютната й книга Tears For Water: Songbook Оf Poems & Lyrics by Alicia Keys й спечели отличието на New York Times за най-продаван писател.

Освен всичко друго, вокалистката е сред основателите на асоциацията Keep А Child Alive (KCA) - глобална асоциация за подпомагане на децата в нужда.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички