Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

ОББ даде специална награда на признателност на фондация Аполония

04.09.2012   MySound.bg
Белослава благодари за наградата
Откриването на "Аполония" 2012 ще бъде запомнено както с брилянтните изпълнения на Александрина Пендачанска и пианиста Людмил Ангелов, така и със специалните отличия на Обединена българска банка (ОББ) за българското изкуство.

Както MySound.bg обяви, певицата Белослава (на снимката) получи награда на ОББ за своето творчество. Статуетката представлява антично изображение на делфин, митичен спътник на бога на изкуствата Аполон, а организаторите на фестивала от фондация "Аполония" бяха наградени от банката със специален приз, олицетворяващ Младия Аполон. Професор Димо Димов, председател на фондацията заяви, че с помощта на ОББ Празниците на изкуствата са се превърнали в символ на българската култура. И двете статуетки  изработени от скулпторката Лина Маджарова.

Първите фестивални дни донесоха на почитателите на изкуството и музиката уникални изпълнения на български и чуждестранни творци. Концертът на Ангел Заберски Биг бенд Брас Асоциация, в който участваха 17 от най-добрите джаз музиканти в България, бе най-интересното събитие на 1 септември, а на следващата вечер публиката бе привлечена от "Танците на Иван Донев" на фолклорен танцов театър "Найден Киров" със специалното участие на Камен Донев. Хилда Казасян и Мишо Йосифов секстет бяха звездите на Клуб ОББ същата вечер и изпълниха до краен предел залата със своите уникални импровизации.

Успешно преминаха и изявите Cheek To Cheek на обичания Васил Петров с участието на Кристина Кирова в амфитеатър "Аполония" и в Клуб ОББ на Милица Гладнишка с Борис Таслев, Васил Спасов и Атанас Попов.

Днес меломаните също имат повод за радост - предстои концерт "20 години Акага" с участието на Любо Киров, а Ева квартет ще се изяви със специални гости Антони Дончев, Росен Захариев, Стоян Янкулов-Стунджи и Павел Терзийски (Сурбахар).

Програмата на "Аполония" 2012 включва интересни изложби, концерти, театрални постановки, пърформънси и други.

Пълна информация за събитията - на: http://apollonia.bg/bg/programme


2977
100%
 

Септември ´20


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930