Пол Макартни с най-престижното отличие на Франция


Пол Макартни с най-престижното отличие на Франция

2869

Сър Пол Макартни (Paul McCartney) бе удостоен с най-високото френско отличие  - Ордена на Почетния легион, пише Contactmusic.

То се присъжда на 70-годишния Макартни за особени заслуги в областта на културата. Бившият басист на Битълс (The Beatles) ще получи наградата лично от френския президент Франсоа Оланд. Церемонията ще се състои на 8 септември, като на нея ще бъдат отличени и други изтъкнати дейци в областта на културата - както френски, така и чужди.

Макартни не е първият от шоубизнеса, почетен с най-високата награда на Франция. Лауреати на Ордена на Почетния легион са известни актьори и музиканти като Клинт Истууд, Робърт Редфорд, Робърт Де Ниро, Лени Кравиц.

На тазгодишната церемония ще бъдат отличени общо 12 души с принос към културата. Освен Пол Макартни, с ордена ще бъдат удостоени актрисата Салма Хайек (Salma Hayek) и филмовият продуцент Харви Уейнстейн (Harvey Weinstein).

Двамата бяха номинирани за престижната награда още в началото на тази година по време на управлението на предишния президент на Франция - Никола Саркози.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички