Helloween и Gamma Ray разцепват у нас през 2013


Helloween и Gamma Ray разцепват у нас през 2013

2268

Легендите на немския метъл Helloween (Хелоуин) и Gamma Ray (Гама Рей) ще свирят заедно пред българските си фенове в зала "Арена Армеец" на 15 март 2013.

Концертът е част от съвместното турне на двете групи Hellish Rock Tour Part II в Европа.

Родните почитатели на формациите още помнят епичния им общ концерт у нас през ноември 2007, част от първото издание на Hellish Rock Tour, което премина през 34 държави в Европа, Азия, Северна и Южна Америка с общо 95 концерта. Ето, че идва и втора ударна доза хеви и пауър метъл и този път преживяването ще бъде още по-вълнуващо, убедени са организаторите от Loud Concerts и ArtBG. Бандите обещават много изненади и грандиозен финал, по време на който и двете групи ще излязат на сцената. Какво ли ще изпълнят този път?

"Атмосферата на и зад сцената беше уникална миналия път. Ще направим отново стахотно шоу и нямаме търпение да започне турнето!", споделя Michael Weikath от Helloween. А бившият му колега и понастоящем фронтмен на Gama Ray Kai Hansen (Кай Хансен) добавя: "Hellish Rock Tour определено е една от върховите точки в историята на групата. Със сигурност ще е лудница отново!”
 
Билетите за концерта на Helloween и Gamma Ray влизат в продажба от днес, 17 септември, в мрежитe на Ticketstream.bg и Eventim.bg в цялата страна. Местата, от които ще могат да бъдат закупени, са магазините на Office 1 Superstore, TBI credit, Germanos, Multirama, "Пикадили", "Техномаркет", Public, бензиностанции OMV, M-Tel, "На тъмно", касата на "Арена Армеец", както и онлайн на www.ticketstream.bg и www.eventim.bg. Пропуските са на цена от 40 лв. в предварителна продажба. В деня на концерта, както и на място на самото събитие ще струват по 45 лв.

По време на събитието публиката ще бъде разположена на терена в залата, а трибуните ще бъдат прибрани и няма да се ползват. Пушенето в залата е напълно забранено, включително и във фоайетата. Фен, който пуши на територията на залата, ще бъде изведен навън без възможност да се върне повече в нея, предупреждават организаторите.

Helloween са едни от основоположниците на европейския пауър метъл. Групата е създадена от членове на Iron Fist и Powerfool през 1984 и още с първите си няколко записа успява да спечели огромна популярност и многобройни фенове по цял свят. Вторият и третият албум на формацията - "Keeper Of The Seven Keys" Pt.1 и Pt.2, са считани за класики в жанра. Рокаджиите имат зад гърба си 14 студийни записа, продадени в над 5 милионен тираж по света. Бивши членове на Helloween създават емблематични метъл банди като Gamma Ray, Masterplan и Unisonic. През януари 2013 се очаква да излезе 15-ят албум на “тиквите”, озаглавен "Straight Out Of Hell". Записите вече приключиха в студиата MiSueno в Тенерифе, а музикантите добавят финалните детайли в момента. Феновете могат да очакват отново разтърсващи песни и убийствени рифове, запазена марка на Helloween.

След като прекарва четири години с Helloween, китаристът и композитор Kai Hansen решава да напусне групата и да стартира собствен проект. Така през 1988 се появява Gamma Ray, банда, доказала като една от най-добрите немски хеви метъл групи. Десетте ѝ студийни албума и безброй концерти, турнета и участия в някои от най-големите метъл фестивали, са я превърнали в институция в метъл жанра, която никога не спира и не почива на стари лаври, а постоянно търси нови предизвикателства.

Групарите също работят по нов албум, който се очаква идната година.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички