Ще правят музей на АББА в Стокхолм


Ще правят музей на АББА в Стокхолм

3428

Музей, посветен на легендарната дискогрупа АББА (ABBA), ще отвори врати в Шведската зала на музикалната слава идната пролет, съобщи един от членовете на разпадналата се преди 30 години група - Бьорн Улвеус, цитиран от международните агенции.

"Навремето мислехме да създадем музей само на АББА, но ние с Бени (Андерсон) решихме да направим това в един по-широк контекст... а именно да представим групата като част от историята на шведската популярна музика", заяви музикантът на пресконференция.

"Никога не съм мислил, че ще стана музеен експонат преди смъртта си... но сега си давам сметка, че ние четиримата сме създали нещо огромно и че си заслужава да разкажем приказката за Пепеляшка", добави той. Проектът бил одобрен и от четиримата членове на формацията.

Квартетът дебютира в началото на 70-те години на миналия век, а се раздели през 1982. Въпреки многобройните слухове за реюниън, музикантите не са са събирали оттогава.

ABBA остава най-успешната и известната шведска банда на всички времена. Групата е с продадени над 378 милиона копия  на албумите си.

Както MySound.bg вече огласи, сборният проект на АBBA – "Gold", беше сертифициран официално като най-продавания албум в CD формат на Острова досега.

 

Продукцията на АББА е продадена в над 378-милионен тираж.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички