Ейсид джаз с Nicola Conte и Stefania Dipierro


Ейсид джаз с Nicola Conte и Stefania Dipierro

4574

Eсенен полъх с италиански привкус, боса-нова ритъм и джаз звучене ще очароват публиката в Sofia Live Club на 6 октомври.

Това е датата, на която ще се изяви Nicola Conte (Никола Конте) - диджей, продуцент и бендлидер. Актуалният италианец, спомогнал за утвърждаването на ейсид джаза, пристига с вокалистката Stefania Dipierro.  

Комбинацията от дълбоката ѝ любов към музиката и пеенето с отличителния тембър на гласа не остават незабелязани от Conte. Гъвкава като изпълнител, Dipierro се представя в много широк стилов спектър: джаз, скат, боса-нова, фънк, соул, електро-хаус и други.

Родом от Бари, Nicola Conte съчетава в музиката си боса-нова теми и мелодии, извлечени от италианските филми от края на 60-те години на миналия век с индийски мотиви.  Колаборациите, които умело поднася на публиката, галят сетивата, а съчетанието с блендата на белисима Stefania не е за изпускане. За ценителите на стойностните ритми гостът е добре познат като най-успешния италиански джаз продуцент.

Възпитаник на класическата школа, той е умът на ейсид джаз възрожденците The Fez Collective (и бивш член на групата Fez Combo). Бандата е базирана в италианския град Бари под лейбъла Schema, който промоутира нейната продукция.

Първият албум на Nicola Conte - "Jet Sounds", е издаден през 2000. Сингълът "Bossa Per Due" придобива международно признание и е приет за музика на тогавашните високобюджетни реклами на автомобилите Acura. През лятото на 2001 дискът е лицензиран за разпространение в САЩ в каталога на Street Lounge (ESL) с леко променена версия.

Френският филиал на гиганта Blue Note Records издава следващия албум на италианеца - "Other Directions", през 2004.

Билети за съвместния концерт на Nicola Conte и Stefania Dipierro в Sofia Live Club - чрез мрежата на eventim.bg на цена от 10 лева, на място - 15 лева.



 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички