Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2
Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени тръгват на лятно турне "!Удивителни Въпросителни?"

Оркестрова сюита Джеймс Бонд за 50-годишнината на поредицата


Оркестрова сюита Джеймс Бонд за 50-годишнината на поредицата

3910

Избрани мелодии от филми за Агент 007 в оркестров вариант ще бъдат изпълнени от Класик FM оркестър в юбилейния месец на Джеймс Бонд (James Bond).

Концерт с филмова музика под диригентството на Бруно Мембре ще постави началото на цикъла "Музиката на Америка" в столичната зала "България" от 19.30 ч. на 23 октомври.

На 5 октомври 1962 в Лондон излиза на екран първият филм от поредицата за Джеймс Бонд – "Д-р Но". Музикалната тема от филмите, написана от Монти Нормън (1928), е вероятно най-разпространената филмова музика в историята на киното.

22 филма от тази поредица са реализирани за изминалите 50 години, като едно от задължителните условия за успеха на лентите е била и великолепната музика. Повече от 8 композитори са писали за серията. Освен Монти Норман и Джон Бари да саундтраците са се изявявали Дейвид Арнолд, Джордж Мартин (George Matin), Марвин Хамлиш, Бил Конти, Майкъл Кемън, Ерик Сера и други. Пиесите от филмите за Джеймс Бонд са изпълнявани от най-големите певци на своето време – Шърли Беси ("Goldfinger"), Нанси Синатра ("You Only Live Twice"), Пол Макартни и Wings ("Live Аnd Let Die"), Дюран Дюран (Duran Duran) ("A View To A Kill"), Тина Търнър ("Goldeneye"), Шерил Кроу ("Tomorrow Never Dies") и други.

Както MySound.bg вече огласи, актуалната Адел (Adele) ще представи песента към най-новия филм от шпионската сага - "007 Координати: Скайфол", а изпълнението й на "Let The Sky Fall" бе посещнато с възторг.

В репертоара на Класик FM оркестър (на снимката) са откъси от хитови европейски и американски филми, сред които "Кръстникът", "Mamma Mia!", "Гладиатор" и други. Събитието е част от цикъла "Музиката на Америка", организиран от "Кантус Фирмус" и фондация "Америка за България".

Тази година цикълът "Музиката на Америка" обхваща 7 изяви, които ще се проведат в периода октомври 2012 – април 2013. Поредицата включва концерт с откъси от популярни мюзикъли със специалното участие на диригента Роб Фишер (САЩ). В програмата ще се състои и българската премиера на сюита от филма "Червената цигулка" по музика на Джон Корилиано в изпълнение на Веско Пантелеев–Ешкенази. Сред интересните солисти на цикъла са още тромпетистът Рекс Ричардсън (артист на Yamaha) и певиците Сара М. Нюмън и Лори Либелт, които ще участват в изпълнението на "Коледна оратория" от Й.С.Бах.

Билети и абонаментни карти за концертите могат да бъдат закупени на касата на "Кантус Фирмус" в зала "България" и онлайн на www.ticketsbg.com. Цените на абонаментните карти са от 40 до 136 лева, а на пропуските за концерта на 23 октомври – от 12 до 40 лева.

"Кантус Фирмус" АД е сред водещите българска музикална агенции, която се занимава с организиране на концерти и концертни пътувания. Тя съществува от 1995 година, първоначално като част от Класик FM радио. Агенцията е създател и организатор на голям брой концертни изяви и турнета на български и гостуващи артисти и състави, сред които са и Найджъл Кенеди (Nigel Kennedy), Максим Венгеров, Ричард Клайдерман, Генадий Рождественски, Пинкас Цукерман и много други.

Цикълът "Музиката на Америка" се организира за трети път в партньорство с фондация "Америка за България".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички