Fyeld комбина с Милена Славова на концерт против трафика на хора


Fyeld комбина с Милена Славова на концерт против трафика на хора

4118

Едни от най-популярните лица на българската музика ще се обединят в концерт срещу трафика на хора, който ще се проведе на откритата сцена в Борисовата градина в столицата от 16.00 ч. на 13 октомври.

Входът е свободен за всеки, който иска да чуе любимите си български изпълнители и едновременно с това да научи повече за явлението "трафик на хора".

На изявата за първи път ще прозвучи парчето "All Stars Ablaze" на Fyeld (Фийлд), посветено на темата за трафика на хора. Публиката ще чуе и песента "House Оf Pain" на Бояна Желязкова (Good Music Society), вдъхновена от нейната лична история.

D2, Остава, Gravity Co. (Гравити Ко.), Милена Славова и Ginger Groove също са в афиша на проявята. Зад каузата застава и актрисата Ани Пападопулу, която ще бъде водеща на събитието - част от шестата национална информационна кампания, която Националната комисия за борба с трафика реализира по повод Европейския ден за борба с трафика на хораНационалната комисия за борба с трафика на хора стартира за шеста поредна година информационна кампания по повод 18 октомври – Европейския ден за борба с трафика на хора, която традиционно продължава до 10 декември – Световния ден на човешкте права. В Европа този ден се отбелязва от 2007 по инициатива на г-н Франко Фратини.

D2 са на сцената от 1999. През своята 13-годишна музикална история издават три албума, имат редица концерти в България и чужбина и множество награди. Групата получава международно признание и за парчето "Това сме ние" с участието на Део, което влиза директно на четвърто място в класацията на MTV World Chart Express. D2 се включват в много социални инициативи и организират ежегоден конкурс за училищна песен, озаглавен "Голямото междучасие".

От 20 години група Остава радва феновете с автентичното си инди звучене, пет албума, редица лайфове у нас и на международни сцени. Както MySound.bg вече писа, бандата отбеляза юбилея си с изключително успешен концерт на сцената на Pork Pie през лятото, а за радост на почитателите си, музикантите вече усилено работят над предстоящия си албум, част от който са синглите "Лека нощ" и "Един момент (комбинирай ме с теб)" (виж клипа ТУК). Темата за трафика на хора не е чужда на музикантите. През 2006 Остава участват заедно с легендата на брит-попа Йън Браун в концерта на MTV Exit в София, организиран срещу трафика на хора.
 
След близо шестгодишна пауза, Gravity Co завършват записите на четвъртия си студиен албум, който родните меломани вече очакват с нетърпение. Групата се събира през 2001 и бързо намира своето собствено мястото в нашата музикална действителност, получава признание и на международната сцена заради характерния си стил и звучене. Клипът на парчето "Wings" се задържа тринадесет седмици в класацията на MTV World Chart Express.

Милена Славова безспорно заслужава титлата "рок кралица". Със или без корона, тя със сигурност е едно от най-значимите имена на българската рок сцена. Многообразният й професионален опит я отвежда на различни сцени у нас и зад граница, а продуктивният й творчески дух не спира да ни радва с нови парчета, участия, концерти и инициативи. Милена застава зад редица значими социални каузи, доказвайки, че освен талантлив музикант, е и човек с развито чувство за социална и гражданска отговорност.

Още от издаването на дебютния си едноименен албум, с който вдигнаха летвата пред родните банди изключително високо, Fyeld (на снимката) са със сериозни позиции на българската рок и метъл сцена - участват в много фестивали и благотворителни мероприятия. В момента бандата записва песните за новия си диск, озаглавен "In Dependence Day". След излизането на първия сингъл "Adrenawheel", електро-рап-метъл пионерите са готови и с нова песен, и клип за своите фенове – "Last Exit Тo Freedom". Поради силната си социална ориентираност, музикантите се включиха в кампанията на Националната комисия за борба с трафика на хора, записвайки песен специално за случая, в която се очаква да се включи и рок дама №1 на България - Милена Славова.  

Цигуларката на Good Music Society, Бояна Желязкова, ще излезе на сцената, за да разкаже историята на песента "House Of Pain", композирана по действителен случай преди повече от 2 години. Парчето засяга темата за трафика на хора. Бояна ще изсвири и някои нови пиеси, а заедно с нея ще се изявят  барабанистът Милен Райков и басистът Ангел Малешков.

Ginger Groove е акустично трио - китара, контрабас и глас. Боряна Йорданова (вокал), Петър Георгиев (китара) и Влади Михайлов (контрабас) се събират през есента на 2011, обединени от идеята за нов прочит на поп музиката, суинга и боса-нова-та. Пречупени през индивидуалния светоглед на всеки от музикантите, тези стилове се обединяват в специфичния "джинджър" звук на групата.

Обогатявайки и разнообразявайки своя репертоар, Ginger Groove включват в състава си и различни гостуващи музиканти като Виктор Бенев и Ники Бакалов (барабани, перкусии).

Още-на:

www.antitraffic.government.bg

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички