Пак на сцена: Ролинг Стоунс с четири концерта на Острова и в САЩ


Пак на сцена: Ролинг Стоунс с четири концерта на Острова и в САЩ

3914

Ролинг Стоунс (The Rolling Stones) обявиха четири концертни дати за 2012 – две от тях са в Лондон през ноември, а другите - в Ню Джърси през декември.

Вестта, слагаща край относно бъдещите планове на световноизвестната рок група, дойде от самата нея буквално дни след като музикантите направиха  премиера на новия си сингъл - "Doom And Gloom",  припомнят световните агенции.

"Скоро ще се върнем на сцената в два града, където разбират от рок", заявяват музикантите в специален видеозапис. Те ще се изявят в лондонската зала O2 Arena, където ще бъде изградена специална сцена, чийно дизайн ще репликира култовото юбилейно лого на групата.

Шоутата в Лондон ще са на 25 и 29 ноември в "О2 Арина", американските дати са обявени в Prudential Center, Ню Арк, Ню Джърси на 13 и 15 декември.

Концертите са озаглавени 50 Аnd Counting (тоест - 50 години, че и още).

Продажбата на билетите за Великобритания стартира на 19 октомври сутринта, като освен в rollingstones.com  ще се предлагат в няколко други сайта; а пропуските за концертите в САЩ влизат в продажба на 26 октомври.

Както MySound.bg нееднократно писа, с тези шоута Mick Jagger (Мик Джагър), Keith Richards (Кийт Ричардс), Ronnie Wood (Рони Ууд) и Charlie Watts (Чарли Уотс) ще отбележат половин век от старта на кариерата си. Част от юбилейните инициативи включват документален филм, който ще бъде показан за първи път на Лондонския филмов фестивал, и издаване на антологията "Grrr!", чиято премиера предстои на 12 ноември, и която ще включва "Doom And Gloom" заедно с още едно ново парче.

Почитателите очакват и цял следващ албум от Стоунс.

За последно митичните групари се качиха на концертния подиум през 2007 за мегаобиколка по представянето на албума "A Bigger Bang", увенчана и със страхотно DVD. Феновете вероятно си спомнят както уникалното (безплатно) шоу на британците на плажа Копакабана в Рио, Бразилия, така и думите на сър Джагър: "Не сме казали, че това е последното ни турне”.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички