Маестро Теодосий Спасов се впуска в ново музикално пътешествие
Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2

Драго Драганов с нов солов албум, събра цяла банда за следващия


Драго Драганов с нов солов албум, събра цяла банда за следващия

6487

След двегодишни изпипване и експерименти, Драгомир Драганов прецени, че е време да издаде следващия си  - втори, индивидуален албум.

Бившият китарист на Епизод направи официалната премиера на "Beyond The Time" в столичния клуб "Три уши" неотдавна. Снимки на Мартин Цанков от промоцията - ТУК!

Музикантът представи актуалните си пиеси в няколко от столичните клубове, но  цяло турне в по-големите градове в България не предстои. "Нали си представяш какъв риск е да се ангажираш с цяла поредица от концертни изяви, когато парчетата ти си изцяло инструментални", обоснова се рокаджията.

Дизайнът на обложката на "Beyond The Time е дело на Цвети Кирилова, работила с Bendida, The A.X.E. Project и други, а снимките за вътрешните части са правени от Юлиян Ганчовски и Николай Каменов.

"Докато го записвах, много си мислех за времето, за такива светли личности като Джон Лорд (Jon Lord) и Рони Джеймс Дио, които ни напуснаха, но тяхната музика остана извън него", разказа Драго относно избора на име за диск. Въпреки че новите му пиеси са посветени на "музиката извън времето", те не са трибют към покойните артисти. Музиката в албума е доста прогресив, но парчетата са динамични. Само две от тях са баладични.

Рокаджията обаче продължава да следва неуморно идеите си. Той вече е започнал работа по следващ проект, но вече с цяла група - Еталон. Нейни членове са хора с различен опит и предпочитания, обединени от огромната си любов към рока. "Надяваме се съвместните ни умения и положителна енергия да ни направят еталон не само в музикално отношение, но и в отношението ни към почитатели, приятели, колеги, медии", не крие Драго.

В бандата са: Драгомир Драганов (Alter Ego, The A.X.E.Project, Епизод, Titan, Mars) - китара и вокали, Виктор Георгиев (Rest In Peace) - соло вокали, Стоян Петров (The A.X.E.Project, Alter Ego, Velvet Project, Епизод) - ударни, Драгомир Константинов (Dynamica, Alter Ego) - китара и вокали, Николай Енчев (Шум, Funk Around,Babybuggy) - бас. "За дата на създаване на Еталон считаме 5 май 2012, когато за първи път се видяхме, включихме китарите и микрофоните и уж нашега свирихме на първата си репетиция", поясни Драго, който е продуцент на новия албум на Ювиги - "От първо лице".

"Еталон" звучи много хубаво. Респект беше първоначалната ни идея за име, обаче се оказа, че вече съществува хип-хоп група, която се казва така", разказа китаристът, обещавайки албумът абсолютно да защити идеята за еталон в областта на класическия рок. Музикантите работят по 7-8 парчета, имат две готови. Всички песни ще бъдат изпълнени на български с текстове, носещи послание. "Универсално, не от днес за утре", каза музикантът.

"Beyond The Time", който може да бъде поръчан и онлайн на http://www.ddraganov.comе, е с продължителност един час и съдържа следните инструментални композиции:

1.SUMMER SUNRISE  
2.INNER FIGHT  
3.ROCK’N’ROLL BIRTHDAY  
4.CROSSROADS OF FAITHS  
5.RACING WITH THE TIME  
6.STRINGS OF DARKNESS  
7.BRAINSTORM  
8.DISPUTE  
9.TRIUMPH  
10.LUCKY METAL  
11.BEYOND THE TIME  
12.ILLUMINATED BY LIGHT  
13.REVIVAL 

Драго успешно дебютира като солов артист с албума "Алтер его" (2009).

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички